Prezidentė Grybauskaitė ragina NATO nedelsti: argi mes neturime savo branduolinių ginklų?

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/prezident... 2022-05-09 04:55:00, skaitė 356, komentavo 16

Prezidentė Grybauskaitė ragina NATO nedelsti: argi mes neturime savo branduolinių ginklų?

D. Grybauskaitė.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė lenkų leidiniui „Wprost“ pranešė, kad NATO daro didelę strateginę klaidą delsdama įsitraukti į konfliktą.

„NATO nesikiš ir pati nustato raudonas linijas, kai Putinas tokių raudonų linijų apskritai neturi. Jis daro viską, ką nori, o mes nuolat judame atgal. Tai strateginė klaida, nes Putiną galima sustabdyti tik mūšio lauke ir tik karo priemonėmis. To, ką NATO šalys daro dabar, nepakanka. Šie veiksmai atliekami visą laiką, tik su tam tikru uždelsimu. Tai turi įtakos Ukrainos kariuomenės nuostoliams, nužudytų civilių gyventojų skaičiui ir Ukrainos miestų nykimui nuo žemės paviršiaus“, - „Wprost“ pasakė D. Grybauskaitė.

Ji nurodė, kad toks NATO elgesys suteikia Vladimirui Putinui beveik visas priemones vykdyti tolimesnius karo nusikaltimus.

„Klaida prieš mūšį priešui pasakyti, ko nedarysite mūšio metu. Kiekvienas generolas ir eilinis kariškis jums pasakys, kad tai klaida. Taip pat politiniai lyderiai, kurie iki šiol taip elgiasi, daro didelę klaidą dėl būsimos taikos Europoje ir ypač Ukrainoje“, - atskleidė Lietuvos prezidentė.

Pasak D. Grybauskaitės, NATO ir Aljanso narės turėjo nedelsiant reaguoti ir parengti planą, kaip tiekti ginklus, kurių prašo Ukraina.

„Šiandien Vakarai demonstruoja savo baimę ir kviečia Putiną kariauti. Paimkime Turkijos pavyzdį, kuri uždarė visus Juodosios jūros laivų kelius. Ir niekaip Putinas nešantažuoja Turkijos branduoliniu puolimu. Kodėl? Nes Turkija nebijo. Turkija turi daugiau nei pusės milijono žmonių armiją, ji gali kovoti ir pasipriešinti. Kodėl tuomet Vakarų šalys jaučia baimę? Argi mes neturime savo branduolinių ginklų?“ - klausimus iškėlė D. Grybauskaitė.

Šaltinis: wprost.pl