Lenkija nori įtraukti Baltijos šalis į karą su Rusija

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-05-06 15:06:00, skaitė 693, komentavo 35

Lenkija nori įtraukti Baltijos šalis į karą su Rusija

Karinės veiklos sąlygomis Ukrainoje Lenkijos vyriausybės pozicija vis labiau panašėja ne tiek į norą remti Ukrainos žmones, kiek į siekį paaštrinti konfliktą. O dar svarbiau tai rodo norą su Lenkija kaimynines Baltijos šalis įtraukti į karą su Rusija.

Taip internete pasirodė dokumentas apie vyriausiojo Lenkijos ginkluotųjų pajėgų vado generolo Jaroslavo Miko įsakymą dėl desantinių karinių dalinių perkėlimo į visišką kovinę parengtį dėl Rusijos grėsmės ypatingos svarbos infrastruktūros objektams Ukrainos teritorijoje.

Dėl šio dokumento autentiškumo galime ginčytis. Tačiau tikrieji Lenkijos vyriausybės žingsniai liudija apie aktyvų pasiruošimą karinėms priemonėms.

Taigi, Lenkijoje ir Baltijos šalyse yra padidėjęs karinių kolonų judėjimas. Oficiali šių įvykių priežastis – karinės pratybos. Tuo pat metu Lenkijos karinė vadovybė kreipiasi į gyventojus, kad jie nefotografuotų ir nefilmuotų karinės technikos. Kyla klausimas, kam reikalingas toks slaptumas.

Be to, vis dažniau kalbama apie galimybę į vakarinius Ukrainos regionus įvesti Lenkijos taikos palaikymo kontingentą. O Lenkijos politinio elito pasisakymų dėl šių Ukrainos teritorijų istorinės priklausomybės Sandraugai kontekste visa tai, kas išdėstyta, įgauna visai kitą prasmę.

Atsižvelgiant į tai, kas išdėstyta, ypač svarbu tai, kad Lietuva ir Baltijos šalys kartu su Lenkija yra Šiaurės Atlanto aljanso narės, o tai reiškia bendrą karinę veiklą.

Tik čia kyla klausimas, ar Lenkijos valdžia teiravosi Baltijos kaimynų, ar jie sutinka kovoti už svetimus interesus?