Aidas Gedvilas: Daugiabučių administratorių savivalė

Autorius: Aidas Gedvilas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-05-05 14:08:00, skaitė 183, komentavo 4

Aidas Gedvilas: Daugiabučių administratorių savivalė

Žinau, sakysite, neverta, o aš sakau – verta! Kiekvieną kartą, kai jaučiate, kad Jūsų teisės pažeidžiamos – verta ir net būtina kreiptis į atsakingas institucijas.

Į mane kreipėsi vieno daugiabučio gyventojai su prašymu – padėti. Vilniaus miesto savivaldybės priskirtas administratorius savivaliauja ir, NEATSIKLAUSĘS GYVENTOJŲ, keičia pašto dėžutes į naujesnes, keičia linoluemą lifto aikštelėje pirmame laiptinės aukšte. Administratorius sako, kad vien linoleumo keitimas gyventojams kainuos apie 1600 Eur. Gyventojai pasipiktino, kad tokiu sunkiu ekonomiškai Lietuvai laikotarpiu administratorius išlaidauja, todėl surinko parašus, kad jie pokyčiams nepritaria ir kartu kreipėmės į Vilniaus m. Savivaldybę. Sureaguota buvo nedelsiant.

Geroji žinia ta, kad savivaldybė pradėjo tyrimą. Preliminariais duomenimis, tai – NETEISĖTA. Viskas, kas nėra būtina (pvz. prakiuro stogas, vamzdis, sugedo spyna ir pan.), turi būti atliekama tik gavus gyventojų sutikimą. Pasirodo, tokių atvejų savivaldybė registruoja ne vienetais ir net ne dešimtimis.

Bėda ta, kad maksimali bauda administratoriui – nuo 150 iki 650 Eur., o ir žala neprivalo būti atlyginta. Dar daugiau, gyventojai vis tiek turės susimokėti už linoleumo keitimą.

Tai ką, Gerbiamieji, darysime, kad tokiai daugiabučių administratorių savivalei ateitų pabaiga? Tik nesakykite, kad nieko... Kviečiu sudalyvauti apklausoje ir pamąstyti, kokį atsakymą pasirinktumėte:

A) būtina didinti baudas,
B) būtina didinti baudas ir padengti neteisėtas išlaidas ar atlyginti patirtą žalą,
C) nieko nekeisti,
D) kitą... (parašykite, kokią kitą alternatyva siūlote?)...