JAV platūs vartai ginklams į Ukrainą ir siauri varteliai Ukrainos pabėgėliams į JAV

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-05-03 23:12:00, skaitė 241, komentavo 7

JAV platūs vartai ginklams į Ukrainą ir siauri varteliai Ukrainos pabėgėliams į JAV

Vakar Ukrainos sostinėje Kijeve apsilankė JAV Kongreso delegacija, vadovaujama pirmininkės Nancy Pelosi. Delegacijos tikslas - "pasiųstų neabejotiną ir tvirtą žinią", jog JAV "tvirtai palaiko Ukrainą", sakoma Kalifornijos demokratų partijos pareiškime.

N. Pelosi, kuri yra antra eilėje į prezidento postą po viceprezidento, yra aukščiausio rango JAV vadovė, apsilankiusi Ukrainoje nuo karo pradžios, rašoma Euronews.

"Esame laisvės pasienyje, o jūsų kova yra kova už visus. Mūsų įsipareigojimas - būti su jumis, kol kova bus baigta", - pasakė N. Pelosi ir pažymėjo, kad Kongreso delegacija tęs kelionę pietryčių Lenkijoje ir sostinėje Varšuvoje, kur susitiks su Prezidentu Andrzejumi Duda ir kitais aukštais pareigūnais.

https://www.youtube.com/watch?v=xJAMDvzuLbA

Nuo vasario pabaigos, kai Rusija pradėjo karą su Ukraina, Lenkija (38 milijonai gyventojų) priėmė daugiau kaip 3 mln. pabėgėlių iš Ukrainos.

"Tikimės padėkoti mūsų sąjungininkams lenkams už jų atsidavimą ir humanitarines pastangas", - sakė ji.

O kiek gi priėmė Ukrainos pabėgėlių už Lenkiją 9 kartus gyventojais skaitlingesnė JAV (330 miliojonų gyventojų)?

The Washington Post prieš kelias dienas rašė, kad JAV prezidentas Bidenas sveikina ukrainiečių pabėgėlius, kuris siekia „priimti iki 100 000 ukrainiečių pabėgėlių”.

Dienraštis skelbia:

“Šią savaitę Krašto saugumo departamentas pristatė savo programą, kuria siekiama paspartinti ukrainiečių priėmimo procesą, suteikiant galimybę JAV gyvenantiems šeimos nariams, organizacijoms ir kitoms grupėms, naudojantis specialia interneto svetaine, teikti paraiškas dėl konkrečių asmenų įvažiavimo į Jungtines Valstijas. Iki trečiadienio vakaro agentūra teigė gavusi 4 000 prašymų” (...)

“J. Bideno programa "Suvienyti Ukrainą" siekiama palengvinti prašymus suteikti humanitarinį lygtinį leidimą - dvejų metų teisinį statusą, po kurio ukrainiečiai, norintys likti Jungtinėse Valstijose visam laikui, turi prašyti prieglobsčio arba kito imigranto statuso. Už šią programą nereikia mokėti jokių mokesčių, ji reikalauja mažiau sudėtingų dokumentų, palyginti su tradicine vyriausybės lygtinio paleidimo programa, o interneto svetainėje apsilankę pareiškėjai patikinami: "Tikimės, kad procesas bus gana greitas." Tam, kad ukrainiečiai atitiktų reikalavimus, jie turi būti "gyvenę Ukrainoje prieš pat Rusijos invaziją" vasario mėn. ir dėl to patyrę perkėlimą”.

Įdomūs žmonės tie amerikiečiai: ginklų tiekimui į Ukrainą jie atvėrė kuo plačiausius vartus, o ukrainiečiams patekti į JAV praverti mažyčiai varteliai.

Ką tai galėtų reikšti?

Nuorodos:

https://www.euronews.com/2022/05/01/top-us-lawmaker-nancy-pelosi-meets-zelenskyy-in-ukraine

https://www.washingtonpost.com/national-security/2022/04/28/biden-refugees-ukraine-afghanistan/