Popiežius Pranciškus teigia, kad NATO vaidina neigiamą vaidmenį didėjant Ukrainos krizei

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/popi... 2022-05-03 23:11:00, skaitė 178, komentavo 2

Popiežius Pranciškus teigia, kad NATO vaidina neigiamą vaidmenį didėjant Ukrainos krizei

„NATO lojimas prie Rusijos durų paskatino Kremliaus reakciją. Pyktis, nežinau, ar ji buvo išprovokuotas, bet tikriausiai prisidėjo“, – antradienį sakė Popiežius Pranciškus Corriere della Sera vyriausiajam redaktoriui Luciano Fontana.

Popiežius Pranciškus planuoja susitikti su Putinu, o kelionei į Kijevą – netinkamas metas,- sakė Popiežius Pranciškus.

Pranciškus prisipažino, kad jis vis dar laukia V. Putino atsakymo ir baiminasi, kad „šį kartą jis nenori susitikti“.

„Negalime galvoti, kad viena laisva valstybė gali kariauti kitoje laisvoje valstybėje“, – sakė Pranciškus, primindamas savo tezę apie „trečiojo pasaulinio karo epizodus“. „Aš tik konstatuoju realybę: Sirija, Jemenas, Irakas, Afrikoje vienas karas po kito. Ir už jų visų stovi tarptautiniai interesai“, – tęsė pontifikas. – „Kiti kūrė konfliktą Ukrainoje.“

Romos katalikų bažnyčios vadovas ukrainiečių reakciją į įvykius Donbase pavadino „senu argumentu“. „Vienintelis dalykas, dėl kurio kaltinami ukrainiečiai, yra jų reakcija į Donbaso [nepriklausomybės bandymus], bet tai buvo prieš 10 metų, tai senas argumentas“, – sakė jis.

Popiežius Pranciškus taip pat paaiškino, kodėl jie atsisakė perskaityti maldą procesijos metu, kai, jo sprendimu, kryžių nešė moterys iš Ukrainos ir Rusijos. Tada Ukrainos valdžios atstovai pasipriešino, dėl to maldos teko atsisakyti.

Vasario 24 d., atsakydamas į Donbaso respublikų vadovų pagalbos prašymą, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie „specialią karinę operaciją“. Po to JAV, ES, JK ir daugelis kitų valstybių įvedė didelio masto sankcijas Rusijos Federacijai ir padidino ginklų tiekimą Ukrainos valdžiai.

CDS inf.