Prie Vengrijos ambasados Vilniuje nuskambės raginimas stoti į Ukrainos pusę

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/prie-veng... 2022-04-08 16:36:00, skaitė 261, komentavo 16

Prie Vengrijos ambasados Vilniuje nuskambės raginimas stoti į Ukrainos pusę

V. Orbanas.

Balandžio 8 dieną 11 val. prie Vengrijos ambasados rengiamas piketas, kurio metu bus išsakyta kritika ir nepritarimas Vengrijos premjero ir valdančiosios partijos „Fides“ lyderio V.Orbano vykdomai V.Putinui palankiai užsienio politikai: Vengrija nesutinka leisti per savo šalį gabenti Vakarų sąjungininkų tiekimaus ginklus Ukrainai, Vengrija nesutinka atsisakyti rusiškų dujų ir naftos, Vengrija vienintelė visoje ES sutinka su V.Putino reikalavimu už dujas ir naftą mokėti rubliais, V.Orbanas viešai žemina Ukrainos prezidentą V.Zelenskį.

Vengriją ir jos premjerą V.Obaną dėl tokios pozicijos kritikuoja Ukrainos prezidentas V.Zelenskis, kuris nuolat kreipiasi su prašymais V.Orbanui nustoti remti V.Putiną ir pradėti remti Ukrainą. V.Orbanas visus Ukrainos prezidento prašymus atmeta ir viešai šaiposi iš V.Zelenskio.

„Vakar V.Putinas pasveikino V.Orbaną su pergale. Telefonu jiedu sutarė, kad Vengrija ir toliau pirks dujas ir naftą iš Rusijos ir vienintelė iš ES šalių sutinka mokėti rubliais. Ukrainos prezidentas kreipėsi į V.Orbaną prašydamas neskaldyti Vakarų sąjungininkų vienybės ir nepasitarnauti Putinui, kreipėsi prašydamas leisti per Vengriją gabenti sąjungininkų tiekiamus ginklus Ukrainai, kad šalis galėtų apsiginti nuo Rusijos karinės agresijos.

V.Orbanas visus V.Zelenskio prašymus atmeta ir dar viešai išsišaipo iš Ukrainos prezidento, kad esą jis geras aktorius ir gerai vaidina karo apimtos šalies prezidentą. Ukrainos prezidentas tokią Vengrijos užsienio politiką vadina ciniška ir amoralia. Rytojaus pikete mes išreikšime solidarumą su Ukrainos pozicija, viešai kreipsimės į Vengrijos premjerą V.Orbaną ragindami jį nustoti palaikyti karo nusikaltėlį Putiną ir jo režimą ir palaikyti Ukrainą ir jos laisvės kovą, taip pat kreipsimės į V.Orbaną klausdami nejaugi jis pamiršo savo tautos 1956 metų sukilimo prieš Sovietų sąjungą aukas?

Tuomet TSRS kariai šaltakraujiškai nužudė tūkstančius prieš su sovietais koloboravusio Vengrijos komunistų partijos režimo priespaudą sukilusių vengrų, kurie reikalavo spaudos ir žodžio laisvės, laisvų rinkimų, daugiau nepriklausomybės nuo Tarybų Sąjungos.

Šiandien Rusijos armija žudo tūkstančius ukrainiečių, o Orbanas nepadeda Ukrainai, o padeda Putinui, rytojaus pikete prie Vengrijos ambasados mes klausime kodėl jūs, V.Orbanai remiate Putiną? Nustokite! Stokite į Ukrainos pusę, įvykdykite Ukrainos prezidento prašymus, padėkite Ukrainai gintis nuo Rusijos karinės agresijos, padėkite išgelbėti tūkstančius ukrainiečių nuo Putino vykdomo genocido!“, - skelbia rytojaus piketo organizatorius Kristupas Krivickas.

LDiena.lt O 12-ą valandą pasmerkti kruvino Orbano režimo ten pat rinksis nedoperversmininkų, pabėgusių iš Baltarusijos ir profesionalių protestutkių grupelė, kuruojama VSD agentūros Lietuvoje.

Šį protestą gyvai galėsite stebėti kanalo "Литовец РУБИТ ПРАВДУ!" transliacijoje:

https://youtu.be/ysKaCQXefvk