„Dailymail" praneša apie Baidenų sąsajas su biologinėmis Ukrainos laboratorijomis

Autorius: Vidmantas Misevičius, respublika.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2022-03-29 19:53:00, skaitė 294, komentavo 0

„Dailymail

Britų dienraštis „Dailymail" išplatino naujieną apie plačiai nuvilnijusį Maskvos teiginį, kad Hunteris Bidenas (dabartinio JAV prezidento sūnus) padėjo finansuoti JAV biologinio ginklo mokslinių tyrimų programą Ukrainoje. Anot leidinio ši informacija yra dalinai teisinga. Tokia informacija grindžiama remiantis gautais laiškais.

Rusijos branduolinių, biologinių ir chemijos apsaugos pajėgų vadas teigė, kad yra ryšys tarp „JAV vyriausybinių agentūrų ir Ukrainos biologinių objektų". Jis nurodė, kad veiklos finansavimu rūpinosi dabartinei JAV vadovybei artimos struktūros. Ypač prie to prisidėjo Investicijų fondas „Rosemont Seneca", kuriam vadovauja H.Bidenas.

„Žvalgybos ekspertai teigia, kad Rusijos kariuomenės vado kaltinimai buvo įžūlus propagandinis triukas, siekiant pateisinti prezidento Vladimiro Putino invaziją į Ukrainą ir pasėti nesantaiką JAV.

Tačiau elektroniniai laiškai iš palikto H.Baideno nešiojamojo kompiuterio rodo, kad jis padėjo užtikrinti milijonų dolerių finansavimą gynybos ministerijos rangovui „Metabiota", kuris specializuojasi pandemines ligas sukeliančių ligų, kurios galėtų būti panaudotos kaip biologinis ginklas, tyrimuose.

Jis taip pat supažindino „Metabiota" su galimai korumpuota Ukrainos dujų įmone „Burisma", kuri realizavo „mokslinį projektą", susijusį su aukšto biologinio saugumo lygio laboratorijomis Ukrainoje.

Ir nors „Metabiota" tariamai yra medicininių duomenų bendrovė, 2014 m. jos viceprezidentas elektroniniu paštu H.Baidenui rašė, kaip jie galėtų „įtvirtinti Ukrainos kultūrinę ir ekonominę nepriklausomybę nuo Rusijos" - neįprastas tikslas biotechnologijų bendrovei.

Taip pat „dailymail.com" rankose atsidūrę elektroniniai laiškai ir gynybos sutarties duomenys rodo, kad H.Baidenas vaidino svarbų vaidmenį užtikrinant, kad „Metabiota" galėtų atlikti biologinius tyrimus per kelis šimtus metrų nuo Rusijos sienos.

„Metabiota" Ukrainoje dirbo „Black & Veatch" įmonei. Pastaroji yra JAV gynybos rangovas turintis ryšių žvalgybos agentūrose, kurioms buvo pavesta saugoti Ukrainoje buvusias ir ligų bei biologinio ginklo tyrimais užsiimančias laboratorijos.

Anksčiau šis mėnuo JAV pareigūnai įspėjo kongresą, kad „Rusijos pajėgos gali bandyti perimti šiuos „biologinius tyrimus". Baimintasi, kad į rusų rankas gali patekti ir mirtini patogenai.

H.Baidneas ir jo kolegos iš investicinės įmonės „Rosemont Seneca" reguliariai skyrė technologijos srities įmonės milijonus JAV dolerių. Buvo tikimasi, kad vėliau bus galima pasinaudoti jų pasiekimais.

„Metabiota" buvo viena iš tų įmonių. H.Baideno ir jo kolegų susrašinėjimas atskleidė, kad medicininiai bendrovės pasiekimai galėtų būti įdomūs infekcinių ligų protrūkiais besidominčioms vyriausybėms ir įmonėms.

Per savo įmonę „Rosemont Seneca" H.Baidenas su kolegomis į „Metabiota" investavo mažiausiai 500 tūkst. JAV dolerių.

Prezidento sūnus ir jo kolegos investavo $ 500,000 metabiota per savo įmonę Rosemont Seneca technologijų partneriai.

H.Baideno kolegos džiaugėsi, kad jie ne tik užtikrino įmonės finansavimą, bet ir padėjo „Metabiotai" rasti naujų klientų, įskaitant ir vyriausybines agentūras.

„Metabiota" viceprezidentė Mary Gutiera rašė:

„Kaip pažadėjo, aš parengiau pridedamą atmintinę, kurioje pateikiama „Metabiota" veiklos apžvalga bei mūsų dalyvavimas Ukrainoje. Taip pat nurodžiau, kaip mes galime pasinaudoti mūsų komanda, ryšiais ir koncepcijomis mažinant Ukrainos kultūrinę ir ekonominę priklausomybe nuo Rusijos bei skatinat jos integravimąsį į Vakarų visuomenę".

„Metabiota" taip pat palaikė glaudžius ryšius su Uhanio Virusologijos institutu (WIV), kuris, įtariama, tapo COVID-19 protrūkio šaltiniu.

Kinų mokslininkai iš šio instituto dirbo kartu su JAV remiama organizacija „EcoHealth Alliance" kuri nuo COVID-19 pandemijos sukėlė intensyvų tikrinimą. Pastaroji taip pat aktyviai dalyvavo COVID-19 tyrimuose.

Remiantis „Metabiota" tinklapyje skelbiama informacija, pastaroji nuo 2014-ųjų buvo oficiali „EcoHealth Alliance" partnerė.

Visą straipsnį skaitykite ČIA

Šaltinis