V.Landsbergis taps antruoju L.Brežnevu

Autorius: „Vakaro žinių" „Elito" info Šaltinis: https://www.respublika.lt/lt/n... 2022-03-14 23:54:00, skaitė 535, komentavo 5

V.Landsbergis taps antruoju L.Brežnevu

Vytautas Landsbergis iš Teisingumo ministerijos gavo garbės ženklą „Už nuopelnus teisingumui", nors kokie jo nuopelnai šioje srityje - neaišku. Matyt, mada tokia - puošti patriarchą apdovanojimais. Puoš tol, kol Landsbergis medalių skaičiumi pasivys Leonidą Iljičių Brežnevą.

Kokie yra patriarcho nuopelnai teisingumui, aiškiai nepasakė net garbės ženklą įteikusi teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska, kuri miglotai kalbėjo apie „profesoriaus telkimą ir lyderystę sudėtingu laikotarpiu". Pagrindinis nuopelnas turbūt tas, kad Landsbergis yra Landsbergis. Kol nepavyksta jo oficialiai paskelbti prezidentu, reikia bent medaliais papuošti. Kitiems ministrams teks pasekti Dobrovolskos pavyzdžiu ir sugalvoti ypatingus patriarcho nuopelnus jų kuruojamose srityse, kad apdovanojimų netrūktų.

Pavyzdžiui, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija galėtų įteikti net tris medalius - už nuopelnus švietime, moksle ir sporte. Jei visi surems pečius, Landsbergis švies medaliais ir ordinais kaip iki šiol šioje srityje nepranoktas Brežnevas. Bus sunku net panešti, bet už tai nuotraukose atrodys įspūdingai. Gal tik Užsienio reikalų ministerijai derėtų susilaikyti, nes šiuo atveju medalį įteikinėtų anūkas seneliui.