Gintaras Furmanavičius: Kai pradedi teisti kitą, tu jau nebematai pačio žmogaus

Autorius: Gintaras Furmanavičius Šaltinis: https://minfo.lt/gyvenimas/str... 2022-03-14 14:25:00, skaitė 522, komentavo 2

Gintaras Furmanavičius: Kai pradedi teisti kitą, tu jau nebematai pačio žmogaus

Mokinys kreipėsi į Mokytoją:

- Sakykite, kodėl visi Didieji Mokytojai ragino neteisti kitų? Nejaugi tai taip svarbu ir jei taip, tai kodėl?

Mokytojas, kaip įprasta, į klausimą tiesiai neatsakė, o vietoje to padavė mokiniui oro balioną, kurio dugne buvo šiek tiek purvo. Mokytojas paprašė mokinį atsistoti priešais jį ir pripūsti balioną. Mokinys pradėjo pūsti.

- Ką tu dabar matai? – paklausė Mokytojas. - Matau jus ir balioną. - Pripūsk dar truputį, – paprašė Mokytojas.

Mokinys dar kelis kartus įpūtė oro. Balionas padidėjo.

- Ką tu dabar matai? – vėl paklausė Mokytojas. - Jūsų beveik nematau, bet aiškiai matau balioną, kurio kraštuose telkiasi purvas, – atsakė mokinys. - Pripūsk balioną dar daugiau.

Po to, kai balionas gerokai padidėjo, Mokytojas paklausė:

- Ką tu matai? - Tik purviną balioną ir daugiau nieko. - Pūsk toliau, – pasakė Mokytojas ir atsitraukė atokiau.

Mokinys vėl pakluso ir ėmė pūsti balioną. Tačiau balionas negalėjo daugiau plėstis ir… Bum! Jis susprogo, o buvęs jame purvas ištiško į visas puses. Mokinys nustėro ir ėmė apžiūrinėti jį aptaškiusį purvą.

- Būtent taip nutinka, kai tu sutelki savo dėmesį į kitų žmonių trūkumus, silpnybes ir nuodėmes. Kai pradedi teisti kitą, tu jau nebematai pačio žmogaus, o matai tik savo smerkiančias piktas mintis ir jausmus, kurie bet kurią akimirką gali sprogti ir sutepti purvu ne tik tave, bet ir aplinkinius. Jei, žinoma, tu nenustosi “pūsti” savo nešvarių minčių apie kitus. – pasakė Mokytojas ir išėjo, palikęs mokinį vieną su savo mintimis...

Gražaus jums savaitgalio!