Jerusalem Post: Rusijos aviacijos smūgis nukreiptas į Ukrainos bazę netoli Lenkijos

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-03-13 19:23:00, skaitė 350, komentavo 0

Jerusalem Post: Rusijos aviacijos smūgis nukreiptas į Ukrainos bazę netoli Lenkijos

Izraelio portalas The Jerusalem Post praneša, kad į Ukrainos bazę netoli Lenkijos sienos pataikė 30 raketų. Vakarų Ukrainoje esančio Lvovo srityje pirmą kartą per Rusijos vykdomą invaziją į kaimyninę šalį pasigirdo sprogimai.

Ukrainos naujienų agentūros "Naujasis Ukrainos balsas" duomenimis, oro pavojaus sirenos Lvove buvo girdimos nuo 3 val. 31 min. iki 6 val. 33 min. vietos laiku, o gyventojai pranešė girdėję kelis garsius sprogimus.

Ukrainos tarptautinio taikos palaikymo ir saugumo centras Javorive, karinė mokymo bazė, esanti mažiau nei už 25 km nuo sienos su Lenkija, sekmadienį buvo bombarduojamas, kai į jį buvo paleistos raketos, socialiniame tinkle "Facebook" pranešė Lvovo srities karinė administracija.

Pasak Lvovo srities gubernatoriaus Maksimo Kozyckio, iš viso į bazę buvo paleista 30 raketų.

Informacija apie aukas kol kas nežinoma, o išpuolio detalės šiuo metu tiriamos. Pasak kariuomenės atstovo spaudai Antono Mironovičiaus, preliminariais duomenimis, aukų nėra, pranešė "Interfax".

Tačiau, pasak Kozytskio, per antskrydį devyni žmonės žuvo ir 57 buvo sužeisti.

Pasak "Reuters" liudininko, po oro smūgių iš Ukrainos karinės bazės buvo matyti išvažiuojantys 19 greitosios pagalbos automobilių su kaukiančiomis sirenomis, dar septyni važiavo bazės link.

Viena iš raketų buvo sėkmingai numušta, pranešė Ukrainos televizijos kanalas 24, remdamasis Ukrainos vidaus reikalų ministro pavaduotoju Vadimu Denisenka.

Ši bazė yra didžiausia vakarinėje Ukrainos dalyje ir joje tradiciškai vyksta bendros pratybos su NATO.

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas sakė, kad Javorivo karinėje bazėje dirbo užsienio kariniai instruktoriai, tačiau nebuvo aišku, ar tuo metu jų buvo.

Ministerijos atstovas agentūrai "Reuters" sakė, kad ministerija vis dar bando nustatyti, ar kas nors iš instruktorių išpuolio metu buvo centre.

"Lenkija smerkia bet kokius agresijos prieš Ukrainą elementus, įskaitant Javorivo bazės apšaudymą", - sakoma "Reuters" atsiųstame Lenkijos užsienio reikalų ministerijos atstovo pranešime.

Pasak miesto mero Ruslano Marcinkovo, oro smūgiai taip pat buvo nukreipti į Ivano-Frankivsko miesto aerodromą, o sprogimai buvo girdimi visame mieste.

Sekmadienio rytą rašydamas socialiniame tinkle "Facebook" jis paragino gyventojus atsižvelgti į perspėjimus dėl oro antskrydžių ir pasitraukti iš teritorijų, esančių netoli oro uosto. Tačiau jis taip pat ragino laikytis ramybės ir klausytis oficialių šaltinių.

Tai jau trečioji Rusijos ataka prieš Ivano-Frankivsko oro uostą, socialiniame tinkle "Facebook" teigė Matsinkivas ir pridūrė, kad oro uosto infrastruktūra buvo beveik sunaikinta.

Vakar Rusija pagrasino, kad atakuos NATO siuntas į Ukrainą.