Algimantas Rusteika: Kaip viskas pasikeitė per tuos du mėnesius

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-03-13 19:11:00, skaitė 487, komentavo 4

Algimantas Rusteika: Kaip viskas pasikeitė per tuos du mėnesius

Kaip viskas pasikeitė per tuos du mėnesius. Rašiau, kad karas ateina, tai buvo matyt plika akimi. Ir daugelis man atsakinėjo, kad esu durnas ir siūlė kirsti iš dėžės konjako.

Vis galvojau, kas bus su mumis, kai prasidės. Buvo likusi lygiai para iki karo, kai tą paryčiais atsibudęs parašiau. Kvaila, aišku, kartot ką esi sakęs - bet juk durnas, o durniams viskas galima. Ne todėl, kad aš čia labai gudrus, bet tą tiesiog reikia pakartoti, kad suvoktume, kur atsidūrėm ir kas bus toliau.

Visi pasaulio durniai, bijodami išlįsti iš savo pribezdėtų komforto zonų, kaip tada galvojo, taip ir dabar labai protingai galvoja, kad tuo ir baigsis. Ir toliau garbins savo stabus, numylėtinius ir primityvias, juodai baltas ir amžinai teisingas išankstines savo nuomones, kurias gins iki paskutinio proto lašo. Ir nesupras nieko, kuo nenori patikėti, kol į jų duris nepasibels. Ir tai, kas atsitiks po to, laikys baisia neteisybe, o save - pasaulio teisuoliais, kurie atsitiktinai dėl kažkokių niekšų nukentėjo.

Kas bus pas mus? Visuomenė bukalaurų džiaugsmui dar labiau susipriešins kaip niekada, sofų filosofai ir kovotojai kaltins vienas kitą ir žmonės vienas kito neapkęs labiau už marą, ir norės kišti galvą kuo giliau į smėlį. Vieni palaikys vienus, kiti kitus ir niekas negirdės kalbančių proto balsu, kurie ieškos ne kaltųjų, o išeičių, ir juos vers slėptis olose nuo pamišėlių šėlsmo.

O valdžia, didele dalimi prisidėjusi prie to, kas ateina, visus savo priešininkus ir kritikus paskelbs valstybės priešais, neįtikėlius puls aršiai ir negailestingai, priverš varžtus ir nusiplaus visas savo kaltes ir nusikaltimus.

Ir naudodamasi proga rūpinsis savo nauda, įsisavins ką tik įmanoma ir lakstys po pasaulį pas šeimininkus susikrauti reitingų. Iki dangaus kils baisus riksmas dėl demokratijos, vertybių, laisvės ir taikos, nors niekam žmonės, jų gyvenimai ir laimė, nei jų tikrosios teisės nerūpės.

Šiandien galiu pridurti tik tiek, kad taip buvo per visus iki vieno karus. Ir pradinę emocinę euforiją ilgainiui visada keičia masinis nuovargis, realizmas ir žmonėms atsiveria akys.

Visi pamato valdžios melą, manipuliacijas, veidmainystę, bailumą ir savinaudą. Ir trumpalaikiai, laikini nuo tautos atsitvėrusiųjų tvoromis "laimėjimai" prieš savo žmones virsta totaliu ir galutiniu pralaimėjimu.

Nėra to blogio, kuris neišeitų į gera. Padėkim, kuo galim, kovojančiai Ukrainai ir turėkim kantrybės. Kas yra kas labai greit paaiškės, kaukės krenta toliau.

To, kas bus, neišvengsim, išsilaisvinimas prasideda, jis bus ilgas, sunkus, bet tikras.