Po Ukrainos bus Pribaltika: Lietuva žengė žingsnį Kaliningrado blokados link

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-02-28 18:19:00, skaitė 1408, komentavo 25

Po Ukrainos bus Pribaltika: Lietuva žengė žingsnį Kaliningrado blokados link

Pažvelkime tiesai į akis iki galo: ties Ukraina reikalai nesibaigia, o prasideda. Pribaltikos šalys, kurių „gynybai“ daugybę metų yra vežama puolamoji (!) ginkluotė ir kuriose yra nuspręsta daug kartų padidinti NATO kontingentą, karinio spaudimo Maskvai plane niekuo nesiskiria nuo Ukrainos. Koks skirtumas Rsujai kur stovės raketos su branduolinėmis galvutėmis: prie Charkovo ar prie Talino? Pribaltika yra sparčiai genama Ukrainos keliu, o jos ateitis – sakralinės aukos likimas, kuri bus paaukota vardan USA globalaus dominavimo išsaugojimo ir Rusijos sunaikinimo.

Visi tie, kas nori gyventi Rusijoje, gyventi šalia Rusijos ir aplamai gyventi, turi įsisąmoninti vieną labai paprastą dalyką.

Rusijai dabar lieka tik vienas dalykas – laimėti. Ir jiems, jei jie nori gyventi ir net gerai gyventi, lieka tik viena išeitis - Rusijos pergalė. Maksimaliai greita ir neskausminga.

Rusija kariauja ne su Ukraina, o su USA ir su jos pakalikais, vasalais. Ukraina - tai teritorija. Vakarai ją laimėjo lygiai prieš aštuonerius metus Maidane ir visus vėlesnius metus statė ten slaptas NATO bazes, kad vėlesniam Rusijos užpuolimui. Dar 10 metų „derybų Normandišku formatu“ ir šis užpuolimas būtų tapęs realybe.

Šiandien tarptautinė konjunktūra visais įmanomais aspektais – nuo ​atsinaujinančių ​energetinių išteklių poreikio pasaulinei ekonomikai, atsigaunančiai po pasaulinės "pandemijos", iki USA vidinės politinės situacijos – daro viską, kad Rusija sustabdytu šį procesą. Kas to nemato, yra arba kvailys, arba priešas. Nėra prasmės kalbėtis su nė vienu iš jų.

Tegul jie įsisavina vieną dalyką: naujoji 1941 metų birželio 22 Rusijos istorijoje nepasikartos. Rusija daugiau nekariaus savo teritorijoje.

Todėl sekantis Rusijos ir USA derybų dėl strateginio saugumo raundas – derybos dėl NATO Pribaltikoje. Jei šios derybos vyks taip pat, kaip ir prieš tai buvusios, tuomet Pribaltikos laukia Ukrainos likimas. Ir yra didelė tikimybė, kad būtent taip ir nutiks.

USA paaukoti šias šalis yra lygiai taip pat naudinga, kaip dabar joms naudinga, kad Rusija ilgam įstrigtu Ukrainos laukuose. Kad būtų pralieta kuo daugiau kraujo. Tame tarpe - ukrainiečių.

Rusijos šiaurės vakarai keleriems metams tampa karinio ir politinio eskalavimo epicentru.

Šiuo atžvilgiu ypač svarbi Kaliningrado sritis. Tai labiausiai pažeidžiamas Rusijos saugumo sistemos elementas. ir šiam Achilo kulnui jau pradėtas spaudimas. Absoliučios blokados tikimybė augs kiekviena mėnesį.

Vilties teikia tai, kad Rusijos valdžia visus tuos metus puikiai žinojo, kas tokie valdo Lenkiją ir Lietuvą ir kas jiems duoda įsakymus. Kaliningrado srityje visus šiuos metus ne veltui buvo statomos elektrinės, buvo investuojami pinigai į žemės ūkio gamybą, buvo atvežti „Iskander“ kompleksai ir SGD terminalas.

Regiono strateginė autonomija ir saugumas užtikrintas tiek, kad būtų galima galvoti apie žmonių gyvenimo lygio išsaugojimą, o ne apie jų apsaugojimą nuo bado ir bombardavimo. 

Pribaltikos šalių gyventojams galima pasakyti vieną dalyką.

Dabar jūs esate genami Ukrainos keliu. Jūsų „gynėjams“ yra naudinga, kad nueitumėte šiuo keliu iki galo ir pasiektumėte tašką, kuriame dabar yra Ukraina.

Kalbėti apie tai tai jums neleidžia - pavyzdžiui, portalas RuBaltic.Ru pastarosiomis dienomis buvo nuolat atakuojamas DDoS atakų, o „Fajeboke“  mus jau daugelį metų blokuoja be perstojo.

Jei jūs vis dar galite perskaityti šį tekstą, pagalvokite apie šiuos žodžius. Mąstančio ir atsakingo žmogaus pasirinkimas dabar – bėgti  iš Pribaltikos arba kovoti, kad ir ji nebūtų įmesta degti į „Rusijos sulaikymo“ pečių. Bet tik neprisijungti prie valdžioje esančių vietinių marionečių žviegimo, kad reikia daugiau NATO, jokių derybų su Rusija ir „Amerika kovos už mus“. 

Niekas už jus nekovos su Rusija, kaip niekas nekovoja su Rusija už Ukrainą.

Šiandien Rusiją atvedė į tokią situaciją, kada tenka priimti nekonvencinius, radikalius, neįsivaizduojamus sprendimus. Priešingu atveju ji bus sunaikinta per kelerių metų perspektyvoje. Todėl Rusija iš kantrios šalies tampa šalimi-nugalėtoja, kuri pati sunaikins visus, kurie ruošiasi ją sunaikinti.

 

RuBaltic.Ru vyriausiasis redaktorius  

 Aleksandras Nosovičius