Algirdas Paleckis keliamas į Prezidentus

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/algi... 2022-02-19 04:19:00, skaitė 595, komentavo 25

Algirdas Paleckis keliamas į Prezidentus

Visuomeninio judėjimo „Teisingumo Aušra“ nariai ir jiems prijaučiantieji visuomenininkai, kiti piliečiai visuotinėje judėjimo sueigoje šį šeštadienį Vilniuje (12:00, Gerovės g. 1) kandidatu į Lietuvos Prezidentus ketina iškelti Rytų Europoje žinomą politinį kalinį, žurnalistą, politologą ir diplomatą Algirdą Paleckį. Renginyje yra nepageidaujami žurnalistais prisistatantys sisteminės  žiniasklaidos atstovai, sistemiškai iškraipantys tiesą, bet kviečiami šiai valdžiai netarnaujantys blogeriai, youtube kanalų kūrėjai, taip pat Baltarusijos, Rusijos ir kitų suverenių, karo nekurstančių šalių žurnalistai. Kviečiami ir visi simpatizuojantieji judėjimo idėjoms.

Siūlymui iškelti į Prezidentus A. Paleckį pritarė išvakarėse posėdžiavęs judėjimo aktyvas. Be jo, minėtos ir Kazimiero Juraičio bei Erikos Švenčionienės pavardės, tačiau šie politikai atsiėmė savo kandidatūras.

Komentuodamas siūlymą, A. Paleckis sakė: „Jei Lietuvoje matytume žmogų, kuris kautųsi už paprastų dirbančiųjų žmonių interesus – ir už normalius santykius su kaimynais – ir kuris turėtų idėjinių žmonių  komandą, tuomet ramiai grįžčiau į privatų gyvenimą ir rašyčiau knygas. Bet kito idėjinio judėjimo, apart „Teisingumo Aušros“, nematyti. Jo nariai ragina mane kandidatuoti į Prezidentus.“

„Kodėl keliame mūsų kandidatą dabar? Kad žmonėms būtų aiškumas. Kad būtų žinoma ALTERNATYVA. Dabar valdo mažuma, kurią įkūnija landsbergių grupuotė. Ryškiausia alternatyva jai, einanti už žmonių daugumą, yra „Teisingumo Aušra“ ir Algirdas Paleckis“, – teigė judėjimo aktyvo narys, žurnalistas ir filmų autorius Kazimieras Juraitis.

Jį papildė kolegė, „Geros Kaimynystės Forumo“ delegacijos į kaimynines šalis vadovė Erika Švenčionienė: „Žmonės turi vienintelį patikimą būdą pajausti, kas yra JŲ kandidatas –  stebėti, ką labiausiai persekioja ir šmeižia šio „elito“ ruporai. Ir ką matome? Kas kalintas pusantrų metų, be jokių įrodymų? Kas aršiausiai šmeižiamas už drąsą? Manau, atsakymas aiškus.“

„Algirdą ragina ir piliečiai socialiniuose tinkluose. Nes jis su komanda kovoja su Lietuvą nuskurdinusiu landsberginiu „elitu“ nuosekliai, nuo 2007 metų. Jo nesustabė ir įkalinimas, ir tebegresiantis kalėjimas. Jis žinomas pasaulyje. Laisvai kalba vokiečių, prancūzų, rusų ir anglų kalbomis. Gerai išmano užsienį, 10 metų dirbo diplomatinį darbą. Turi ir valstybinio valdymo patirties: buvo Seimo nariu, Vilniaus vice-meru. Tokio Prezidento ir reikia Lietuvai“, – sakė „Teisingumo Aušros“ iniciatyvinės grupės narys, filosofas ir politologas Michailas Bugakovas.

Esminės „Teisingumo Aušros“ ir jai prijaučiančių piliečių kandidato į Lietuvos Respublikos Prezidentus A. Paleckio nuostatos: socialinis teisingumas, gera kaimynystė, karinės psichozės stabdymas.


Minėta „Teisingumo Aušros“ sueiga prasidės rytoj, šeštadienį, vasario 19 d. 12:00 Vilniuje,

Gerovės g. 1, kultūros namuose. Darbotvarkėje:

  1. Ataskaita apie judėjimo veiklą nuo 2021 m. gegužės.
  2. Kandidato į Prezidentus iškėlimas.
  3. Tolimesnės veiklos planavimas.

„Teisingumo Aušros“ Infocentras