Kas gali paveikti Lietuvos ambasados Britanijoje valdininką Gvidą Venckaitį?

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/kas-gali-pa... 2015-11-04 15:36:50, skaitė 1996, komentavo 0

Kas gali paveikti Lietuvos ambasados Britanijoje valdininką Gvidą Venckaitį?

Šauksmą pasiekė pagalbos Šauksmas iš Didžiosios Britanijos. Lietuvos ambasada negina Lietuvos piliečių, patekusių į bėdą. Ambasada nėra beasmenė. Už kiekvieno atvejo stovi konkretus darbuotojas, nevykdantis savo pareigų. Šįkart to nepadarė Gvidas Venckaitis. Kas ir kaip gali paveikti Gvidą Venckaitį, kad jis dirbtų savo darbą? Todėl Šauksmas ieško žmonių, ką nors žinančių apie šį žmogų: kas jį įdarbino į ambasadą, giminės, šeima, draugai ir pan…Taip pat ieškome žmonių (organizacijų), galinčių ir norinčių padėti Alei Ambrasaitei.

“Tiesiog nežinau, ką daryti toliau.. Reikėtų turbūt kreiptis į Europos teismą Liuksenburge arba į Žmogaus teisių teismą Strasbūre. Nebeturiu jokios pagalbos.” - ištrauka iš laiško.

Anglija

Lapkričio 3 d. JK Apeliacinis teismas nagrinėjo mano prašymą leisti apskųsti Šeimos tesimo sprendimą ir toliau laikyti dukrelę globoje.

Teisėjas, The Senior President of Tribunals Lord Justice Ryder paskelbė neigiamą sprendimą. Iki posėdžio jo sekretorė tikslinosi, ar tikrai ambasada dalyvaus…

Baisiausia, kad Lietuvos Ambasada taip ir neatvyko į posėdį.

Tiksliau, neatvyko tam paskirtas darbuotojas (Press Officer) Gvidas Venckaitis. Dar iš vakaro man parašė emailą, kad tikrai bus, o posėdžio dieną net nesiteikė niekam pranešti, kad neatvyks.
Vienas vyriausių JK teisėjų Lord Justice Ryder buvo pasibaisėjęs tokia Lietuvos valstybės nepagarba teismui. "Kam tada reikėjo prašyti leidimo dalyvauti teisme, jei į jį neatvykstama ir net nepranešama apie tai?” - nejuokais įsižeidęs garsiai dėstė savo mintis teisėjas.

Bet įdomiausia, kad Gvidas Venckaitis jau pavakare, jau senokai pasibaigus posėdžiui, man parašė:

”Gerbiama Ale,
Buvom nuvykę į teismą, pavyko sutikti teisėjus, žinome šiandieninį sprendimą… Praneškite prašau ambasadai, ar esatę numatę dar kokius teisinius kelius?
Gvidas”

Paklausiau Gvido, kokius teisėjus jis buvo sutikęs? Kokie teisėjai turėjo garbės su juo bendrauti, jei jų net nesutiksi koridoriuje, jei jie ne posėdžių metu net nesėdi teismo salėje, o į jų kabinetą paprastiems mirtingiesiems kelio nėra.

Gvidas atsakė:

“Sveiki, dar kartą,
Teisėjus, kurie nagrinėjo Jūsų bylą. Pasiteiravau apie sprendimą – pranešė, jog apeliaciją atmetė. Teisėjai buvo 68 salėje, taigi pavardžių netikrinau.
Gvidas”

Taigi, Gvidas net nežino, su kokiais teisėjais jis bendravo. Juolab kad mano bylą nagrinėjo ne teisėjai, o vienas - Vyriausias (Senior) teisėjas.

Gvidas net neatsiprašė manęs. Įdomu, ar bent atsiprašė menamų teisėjų, su kuriais jis neva bendravo. Jau nekalbu apie gerokai įsižeidusį mano bylos teisėją.

Įdomiausia, kad Gvidas savo nedalyvavime nemato jokios problemos. Jis mat sužinojo posėdžio baigtį po posėdžio. Bet ar tam aš prašiau ambasados paramos? Ar tam Ambasada dalyvavo byloje oficialaus stebėtojo teisėmis ir atstovavo mūsų valstybei?

JK Vaiko tarnyba jau ruošia dokumentus suteikti mano dukrelei Auksei britų pilietybę. Turbūt tai ir į gerą, jei jau Lietuvai atstovauja (neatstovauja) tokie gvidai. Įdomu, kieno jis giminaitis ar draugas, jei drįsta net neatsiprašyti manęs-bent iš mandagumo…

Alė Ambrasaitė

Šauksmas
p.s. norinčius ir galinčius padėti Alei prašau rašyti į Kazimiero Juraičio veidaknygę arba el.p. kazimieras.juraitis@gmail.com

---
Sveiki.

Pranešame, kad informaciniame portale sauksmas.lt paviešinome Lietuvos pilietės skundą, kuriame ji guodžiasi, jog mūsų ambasada neatlieka savo pareigų. Prašau patikrinti informaciją ir jai pasitvirtinus – imtis priemonių, kad esama padėtis būtų ištaisyta.

Pagarbiai,
Kazimieras Juraitis
http://sauksmas.lt/kas-gali-paveikti-gvida-venckaiti.html

Laiškas išsiųstas į Lietuvos ambasadą Jungtinėje Karalystėje, Užsienio reikalų ministerijai, Vyriausybei.