Lietuvoje įsiveisė Paralelinės Visatos Vyriausybė

Autorius: Kristina Zamarytė Sakavičienė Šaltinis: https://www.facebook.com/krist... 2022-02-09 16:23:00, skaitė 256, komentavo 0

Lietuvoje įsiveisė Paralelinės Visatos Vyriausybė

Vyriausybė atsiliepime į Seimo narių skundą Konstituciniam Teismui rašo, kad GP buvo neprivalomas, o savanoriškas.

• Tačiau už patekimą į prekybos centrą ar universitetą be GP buvo pradedami ikiteisminiai tyrimai ir taikoma baudžiamoji atsakomybė.

Vyriausybė rašo, kad GP tikslas nebuvo žmogaus teisių ribojimas (tai galima tik įstatymu), bet atitinkamos ūkinės veiklos ribojimas.

• Tačiau netyčia buvo apribotos teisės į mokslą, susirinkimus, judėjimą, privatumą ir kt. Studentai be GP negalėjo lankyti paskaitų universitetuose, gyventojai be GP negalėjo dalyvauti susirinkimuose, kultūriniuose renginiuose, apsikirpti, lankyti sporto klubų, prie įėjimų buvo tikrinami asmens duomenys...

Vyriausybė rašo, kad GP tikslas buvo apsaugoti sveikatos sistemą nuo perkrovimo.

• Tačiau GP skiepytis vertė studentus ir kitus jaunus sveikus žmones, nors didžioji dalis hospitalizacijų ir RITS tenka senyviems arba gretutinių ligų turintiems asmenims.

• Tačiau susikoncentruota vien į vakcinavimą, bet neskirta reikiamo dėmesio sveikai gyvensenai, ankstyvam gydymui, EK registruotiems vaistams ir sveikatos pablogėjimo stebėjimui. Ankstyvas gydymas gelbėja nuo ligos progresavimo, hospitalizacijos ir mirties, bet vis dar labai sunku prisiskambinti į poliklinikas, gauti gydytojo konsultaciją gyvai ir tyrimus, kurių pagrindu laiku galėtų būti paskirtas tinkamas gydymas.

• Tačiau Seimui Vyriausybė teikė privalomo gydytojų ir slaugytojų skiepijimo įstatymą, nors nemaža dalis medicinos personalo tam nepritarė ir kalbėjo apie išėjimą iš darbo.

• Tačiau asmenys su GP galėjo dalyvauti tūkstantiniuose koncertuose, nors skiepai nuo viruso plitimo nesaugo...