Prieš sistemą kovojantis Antanas Kandrotas nuteistas - teks keliauti į kalėjimą

Autorius: Motiejus Sinkevičius Šaltinis: https://www.respublika.lt/lt/n... 2022-02-09 05:23:00, skaitė 376, komentavo 8

Prieš sistemą kovojantis Antanas Kandrotas nuteistas - teks keliauti į kalėjimą

Populiarus tinklaraštininkas Antanas Kandrotas (Celofanas), nuolatos protestuojantis prieš konservatorių vyriausybę ir jos veiksmus, šiandien išgirdo Apeliacinio teismo nutartį, kurioje skirta beveik 2 metų laisvės atėmimo bausmė.

Žinomas visuomenininkas nuteistas dėl finansinių nusikaltimų. Teisėjų kolegijos nuosprendis įsiteisėjo iš karto. Taip pat šiuo nuosprendžiu jam panaikintas bausmės vykdymo atidėjimas. Kalėjime Antanas Kandrotas turės praleisti 1 metus ir 9 mėnesius.

A.Kandrotas: Įrodėm, kad nuo Baltarusijos nei trupučio nesiskiriam

Antanas Kandrotas teismo posėdyje nedalyvavo, tačiau portalui Respublika.lt pavyko susisiekti su pačiu nuteistuoju.

„Esu linksmas daugiau nei nelinksmas, nes dar kartą įrodėme, kad nei trupučio nesiskiriame nuo Baltarusijos. Apie tai jau daugelyje laidų buvau kalbėjęs ir šis teismo nuosprendis tai įrodė, tai nėra nieko nuostabaus.

Įdomu yra tai, kad aš esu kaltinamas tik kaip padėjėjas pagrindinio kaltinamojo, tačiau bausmę gavau didesnę. Pirmoji instancija mane buvo nuteisusi 10 mėnesių, o pagrindinį kaltinamąjį 14 mėnesių laisvės atėmimo bausme. O štai aukštesnė instancija priėmė turbūt beprecedentį nutarimą ir mane, kaip ne pagrindinį kaltinamąjį, nuteisė 1 metų 9 mėnesių, o pagrindinį kaltinamąjį viso labo 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme. Nors pats įstatymas tokios bausmės nenumato. Visos šios bausmės neabejotinai yra dėl to, kad valdžiai nepaklusnų Celofaną reikia pasodinti ir tiek", - teigė Antanas Kandrotas.

Paklaustas, ar ketina Apeliacinio teismo nutartį skųsti Aukščiausiajam teismui, A.Kandrotas patikino, kad eis iki galo.

„Taip, ką tik kalbėjau su advokatu, šį sprendimą neabejotinai skųsime Aukščiausiajam Teismui vien dėl to, jog padaryta aibės grubių nusižengimų nagrinėjant bylą. Vienas tokių, kad prokuroras, pradėjęs šią bylą, buvo teisiamas dėl klastojamų duomenų būtent šioje byloje, į tai niekas neatsižvelgė. Kitas niuansas yra tai, jog jokios realios žalos padaryta nebuvo ir, kaip minėjau, aš esu kaltinamas kaip padėjėjas, tačiau bausmę gavau didesnę nei tariamas pagrindinis kaltinamasis.

Visa tai tik dar kartą parodo, jog jokios demokratijos Lietuvoje nėra ir, besijuokdami iš Baltarusijos, kad jie sodina politinius oponentus ir kritikus į kalėjimą, Lietuva daro lygiai tą patį", - reziumavo Antanas Kandrotas.