Lukašenka apie Baltarusiją ir Rusiją: yra viena tėvynė ir dvi valstybės. Solovjovo interviu

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-02-08 03:54:00, skaitė 328, komentavo 1

Lukašenka apie Baltarusiją ir Rusiją: yra viena tėvynė ir dvi valstybės. Solovjovo interviu

Aleksandras Lukašenka ir Vladimiras Solovjovas.

Vasario 7 d., Minskas /BELTA/. Teritorijoje nuo Bresto iki Vladivostoko yra viena Tėvynė, bet dvi valstybės. Tai Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė duodamas interviu VGTRK žurnalistui, radijo ir televizijos laidų vedėjui Vladimirui Solovjovui, praneša BelTA.

"Kalbant apie "nuo Bresto iki Vladivostoko", tai yra mano pasaulėžiūrinis įsitikinimas. Visada apie tai kalbėjau. Rusai tiesiog nenori apie tai girdėti ir kalbėti, ypač jūsų brolis (žiniasklaida - BelTA pastaba). Susiklostė tokia situacija - yra viena Tėvynė ir dvi valstybės", - sakė Baltarusijos vadovas.

LUKAŠENKA PAAIŠKINO, KAD DAUGIASEKTORIŠKUMAS NETRUKDO STRATEGINIAM BENDRADARBIAVIMUI SU RUSIJA

Interviu Aleksandras Lukašenka prisiminė, kaip 1994 m. laimėjęs rinkimus atvyko į Maskvą susitikti su Rusijos prezidentu Borisu Jelcinu.

"Devintojo dešimtmečio viduryje, po Sąjungos žlugimo, įvyko pirmieji prezidento rinkimai. Laimėjau atsitiktinai. Tada Rusija ir Jelcinas parėmė Kebičių (Viačeslavas Kebičius, Baltarusijos Ministrų Tarybos pirmininkas 1990-1994 m. - BELTA pastaba). Tai buvo pagrindinė alternatyva (ne man, o mūsų tautininkams - Šuškevičiui ir panašiems į jį). Zenonas Pazniakas ir Šuškevičius yra viena komanda, o Kebičius - kita. Jelcinas, žinoma, jį palaikė. Paaiškėjo, kad šios dvi jėgos neišsilaikė, ir po suklastoto pirmojo turo (tai jau tikrai žinau) antrajame ture laimėjau daugiau kaip 80 proc. balsų", - prisiminė Aleksandras Lukašenka tos rinkimų kampanijos įvykius.

"Ir aš atvykstu į Maskvą. Borisas stovėjo ir buvo sunku suprasti, apie ką jis galvoja. Bet aš mačiau šį atsargumą. Aš įeinu, o jis tuo pat metu įeina pro duris ir pažvelgia į mane. Ir tyli pauzė. Bet aš greitai sureagavau ir pasakiau: "Borisai Nikolajevičiau, jei manote, kad atvykau į svetimą šalį ir svetimą Maskvą, klystate. Tai ir mano Maskva", - tęsė Prezidentas.

Savo ruožtu Vladimiras Solovjovas pažymėjo, kad 1994 m. Baltarusijos valstybės vadovu tapo žmogus, laimėjęs nepaisant Boriso Jelcino. "Štai žmogus, kuris beveik vienintelis postsovietinėje erdvėje pasisakė prieš sąmokslą "Belovežo pušča". Štai kodėl jis buvo atsargus, nes, jei pažvelgtume į tai, jūs buvote nuolatinė priešprieša, visada buvote prieš Jelcino ir jo jaunųjų reformatorių komandos pasirinktą poziciją ir būdą", - sakė jis. - Jūs parodėte, kad Baltarusija nėra oligarchinė šalis. Jūs nukrypote nuo šio kelio", - sakė jis.

Lukašenka: Baltarusija Rusijoje įgyvendina projektą, kuriuo siekiama padidinti uosto pajėgumus kalio perpylimui

Lukašenka: grįžus iš Prancūzijos, Latuško buvo pasiūlyta neįtraukti jo į prezidento personalo sąrašą

Lukašenka papasakojo, kaip mato savo sūnų ateitį

Lukašenka apie pabėgėlius: jie yra banditai, kovojantys prieš valstybę

Lukašenka: Babariko ir jo sūnus nusprendė sėdėti, užuot grąžinę pavogtus daiktus

Visas interviu įrašas

https://www.youtube.com/watch?v=90TqeqG-PMw

https://www.belta.by/president/view/lukashenko-o-belarusi-i-rossii-otechestvo-odno-a-gosudarstva-dva-483340-2022/