„Basakojai“ valdančiųjų geranoriškumu netiki

Autorius: Vidmantas MISEVIČIUS Šaltinis: https://www.respublika.lt/lt/n... 2022-02-07 07:39:00, skaitė 318, komentavo 2

„Basakojai“ valdančiųjų geranoriškumu netiki

Nepaisant to, kad esantys valdžioje nusprendė atšaukti žmones supriešinusį ir nemažai problemų verslams pridariusį Galimybių pasą, visuomenė jų geranoriškumu tikėti neskuba. Vis dažniau pasigirsta balsai, teigiantys, kad šis skubus sprendimas buvo priimtas turint vieną vienintelį tikslą - užbėgti už akių galimai neigiamai Konstitucinio Teismo išvadai. Idant taip nenutiktų, „Basų mamų" judėjimo aktyvistai pirmadienį rinksis prie Konstitucinio Teismo, kur savo buvimu bandys priminti, kad padarytas nusikaltimas, net jo ir nebedarant toliau, visgi yra nusikaltimas...

Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė „Vakaro žinioms" patikslino, kad akcija ties sostinėje, Gedimino prospekte esančiu teismo pastatu prasidės 13 valandą.

„Taip, tėvelių judėjimas „Basos mamos" pirmadienį vėl rengiasi protestuoti. Šįkart rinksimės prie Konstitucinio teismo ragindami teisėjus nepamiršti savo pareigų ir, nepaisant valdančiųjų manipuliacijų, imtis Galimybių paso bylos. Nesvarbu, kad šio „paso" paskubomis buvo atsisakyta. Vis tiek liko labai daug neatsakytų klausimų. Tarkim, ar toks kontrolės mechanizmas buvo teisėtas? Ar jo įvedimas ir taikymas neprieštaravo Konstitucijai? Ir kas turėtų prisiimti atsakomybę bei kompensuoti žmonėms realiai per šiuos keturis mėnesius patirtas jų netektis - tiek psichologines, tiek fizines, tiek finansines", - klausimus, į kuriuos daugelis norėtų išgirsti atsakymus, vardino „Basų mamų „lyderė.

Jos nuomone, tiesiog imti ir nubraukti keturis žmonių diskriminacijos ir segregacijos mėnesius irgi būtų nusikaltimas. Būtent todėl tiek akcijos iniciatoriai, tiek didžioji Lietuvos gyventojų dalis tikisi, kad Konstitucinio Teismo teisėjai taip pasielgti neišdrįs.

LDiena.lt Kaip atrodė protestas prie taip vadinamo "Konstitucinio teismo" – galite pažiūrėti gyvos transliacijos vaizdo įraše:

https://youtu.be/RucceEkh4l8