Jurgita ŽEMAITYTĖ: Sutapimas, kad GP atšauktas prieš Vasario 16-ąją?

Autorius: Jurgita ŽEMAITYTĖ Šaltinis: https://www.respublika.lt/lt/n... 2022-02-06 21:58:00, skaitė 290, komentavo 3

Jurgita ŽEMAITYTĖ: Sutapimas, kad GP atšauktas prieš Vasario 16-ąją?

Šiandien išaušo gražesnis rytas. Ir tikrai ne todėl, kad galima į parduotuvę be telefono nueiti, laisvai bėgti į baseiną, eiti į kiną ir pan. Galimybių pasas buvo ne tik apie galimybę veikti tam tikriems verslams. Jis buvo apie galimybę valdžiai manipuliuoti žmonėmis. Tam tikras eksperimentas, leidęs pasižiūrėti, kaip galima suskaldyti visuomenę, padalinus ją į gerus (paklusnius) ir blogus (besipriešinančius). Todėl nesutinku su tais, kurie sako, jog „mes laimėjome, mes pasipriešinome - GP atšaukiamas". Nieko jūs nelaimėjote - tiesiog baigėsi eksperimentas.

Toliau bus rašomos išvados, svarstoma, kas labiausiai vertė žmones paklusti, ar lengvai jie tą darė, ar greitai pamynė savo principus. Kokios bausmės veikia, o kur valdžiai reikia pasitempti. Ir neabejokite, jei tik jie norės, Galimybių pasas grįš akimirksniu, nebūtinai tokia forma, kokia veikė.

Ar tik sutapimas, kad GP atšaukiamas likus keletui dienų iki Vasario 16-osios? Tuomet, kai visas pasaulis stebi „Laisvės konvojų" Kanadoje, kurio taip nenori matyti sisteminės žiniasklaidos priemonės. Kurio taip nenori komentuoti valdžios atstovai, nors kalbos, jog tokį protestą reikėtų surengti ir Lietuvoje, sklando internete.

Sausio 13-ąją gerokai gausiau, nei įprastai tokiu metu, prie Seimo susirinkę žmonės švilpė vos išgirdę žodį „laisvė" iš valdančiųjų lūpų. Nes nejautė, jog valdantieji turi teisę jį tarti. Nes jautė, jog tariantys jį savo veiksmais tik išduoda laisvę. Todėl, neabejoju, daugelis iš susirinkusiųjų prie Seimo ketino atvykti į sostinę ir Vasario 16-ąją. Manau, kad būrys švilpiančių būtų gerokai didesnis, ypač žinant, kad tai nedarbo diena. Todėl vienam garbingo amžiaus veikėjui balkonėlyje stovėti būtų nejauku. Gali nesusilaikyti ir išdėti viską, ką galvoja apie susirinkusiuosius...

Ir štai užsikrėtimų koronavirusu skaičiui mušant rekordus, paskelbiama apie pagrindinio segregacijos instrumento panaikinimą. Ne iš dalies, ne tam tikroms veikloms, ne su išimtimis. Ne po mėnesio, ne nuo kovo. Juk sunku tokį veiksmą laikyti tiesiog „netikėta" gera valdančiųjų valia. „Prieš ką protestuosite Vasario 16-ąją? Juk apribojimai panaikinti, džiaukitės! - jau šiandien trimituoja politikai. - Sėdėkit ir tylėkit, juk jūs laimėjote." Tik ne viskas taip paprasta.