Vnučok, gorbunok ir Batkos atsakas: S-400 raketų komleksai Lietuvos pasienyje

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-02-04 04:06:00, skaitė 428, komentavo 2

Vnučok, gorbunok ir Batkos atsakas: S-400 raketų komleksai Lietuvos pasienyje

Kuo greičiau mes pašalinsime iš valdžios „šaiką“, tuo Lietuvai bus geriau. Gal kažkas dar liks iš valstybės? Sunkiai šitie valstybės soliteriai išvaromi, labai sunkiai.

Šiandien Rusijos ir Baltarusijos telegramų kanalai informavo, kad į Baltarusiją atvyko priešlėktuvinių raketų kompleksai S-400 Triumf, kurie Baltarusijos bus nupirkti ir liks saugoti šios šalies oro erdvę.

Kilus konfliktui su Batka, Lietuvoje lėktuvai pakils, bet nebenusileis...

Šių geriausių pasaulyje oro apsaugos kompleksų S-400 Triumf charakteristikos:

Didžiausias tikslinis greitis, km/s 4,8; Aptikimo nuotolis - 600 km; Nuotolis - 400 km. Kompleksas vienu metu lydi 80 lėktuvų, 161 raketų.

AVvXsEggTC2wBBS8UMbRi8LBBw-eOnmKoWo8OU45KR1IeePw5ih30hRGwIRECABWTdQu1H3lJIw1wxtOVmZn11RTkHDhV1QkJcSFyiT8WT8vrgB2wOWtfa4R0A2_NVGaN0HVLXyQwa3UMRPfai2KcNVTyiXDkcqzG17YpNwgwGlHpIM1bqZpMAbhsLgfXPdc=w488-h323

Kreipimasis į Baltarusijos žmones ir Nacionalinę Asamblėją sausio 27 d. Aleksandras Lukašenka pasakė:

„Norėčiau atsakyti kolektyviniams Vakarams. Jiems kyla labai svarbus klausimas: ar Baltarusijos teritorijoje bus kariuomenė? Jei bus įvykdyta agresija prieš mūsų šalį, čia bus šimtai tūkstančių Rusijos karių, kurie kartu su šimtais tūkstančių baltarusių gins šią šventą žemę.

Štai atsakymas į mūsų visuomenėje vyraujantį klausimą. Du atvejai, prašome juos prisiminti.

Mūsų vakarų kaimynai - Lenkija, Lietuva - aktyviai vykdo Vašingtono politiką. Jiems tai yra išgyvenimo strategija. Alternatyva - amžinai likti nuobodžiu Europos pakraščiu. Taigi jie renkasi.

Siekdami pelningai parduoti savo politines avantiūras,  lietuviai metė pirštinę net didžiajai Kinijai ir įsivėlė į konfrontaciją su Rusijos Federacija, taip pakenkdami patys sau. Amerikiečiams jau dabar kartais tenka juos varžyti. Tačiau bandydami įtikti vadovams, jie gali sunaikinti savo valstybingumą.

Esant tokioms aplinkybėms, remiamės prielaida, kad su Lietuva turime kalbėtis griežtai, bet pragmatiškai, vykdydami sutartinius įsipareigojimus ir proporcingai reaguodami į jos veiksmus.

Noriu tik žmogiškai pasakyti mūsų draugams, mūsų artimiems ir giminėms lietuviams: neduok Dieve, kad jūs ir kitos Baltijos šalys pradėtumėte karą - tai reikštų valstybingumo ir jūsų vystymosi pabaigą.

Vėlgi, tai nėra grasinimas, tai įspėjimas. Ir šį įspėjimą skiriu ne Baltijos šalių vadovams, o žmonėms.

 (...)

Mūsų kariuomenė yra kompaktiška, manevringa, pasirengusi kovai. Jos galia bus sustiprinta.

Ruošiamasi gaminti raketas, bepiločius orlaivius, šaulių ginklus ir šaudmenis, modernius ryšių ir automatikos įrenginius, karinę optiką ir kitus Baltarusijos karinės pramonės gaminius. Mes nupirksime trūkstamus daiktus. Atsižvelgiant į dabartinius įvykius, tai ypač svarbu. Kad suprastumėte, tai nėra pigu. Tačiau turime turėti šaulių ginklų, granatsvaidžių, automatų, pistoletų, kulkosvaidžių, kulkosvaidžių. Pusantro-dviem milijonams mūsų žmonių turėtų būti suteikta galimybė jais naudotis. Ir tada niekas negalės mūsų sugauti šioje pelkėtoje ir miškingoje vietovėje, kaip sakydavo.

Tačiau jei neturime ir nesugebame pasigaminti elementarių dalykų ir amunicijos, tikėdamiesi, kad ją nupirksime arba kas nors mums atveš - tai didelė rizika. Štai kodėl mes turime užduotį: viskas, ko reikia Tėvynės gynybai, ginkluotosioms pajėgoms ir teritorinei gynybai - tai labai svarbu, apie 300 tūkst. žmonių bus mobilizuota į teritorinės gynybos pajėgas, jie turi būti apginkluoti. Jie turi būti ginkluoti savo ginklais ir šaudmenimis.

Be to, padedami savo sąjungininkų siekiame įsigyti moderniausią ginkluotę, įskaitant ir raketinę ginkluotę. Žinoma, esame priversti pirkti tai, ko mums labai reikia. Dabartinės Baltarusijos ir Rusijos pratybos pietuose yra geras to pavyzdys. Kodėl aš nusprendžiau ir kreipiausi į Rusijos prezidentą su prašymu surengti šias didelio masto pratybas Baltarusijos pietuose? Aišku, kodėl. Šios pratybos parodys, kur turėsime sutelkti mažiausiai savo ginkluotųjų pajėgų. Turėsime dengti pietinį flangą“.

https://www.youtube.com/watch?v=cPTpuDQVhZk

Aleksandras Lukašenka kalbėjo su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu apie pagrindinį Baltarusijos ir Rusijos pratybų Baltarusijos pietuose tikslą.

Jis taip pat pažymėjo, kad kartu su Rusija kuriami centrai, kuriuose mokoma, kaip naudotis naujausiais rusiškais ginklais. "Prašiau jūsų įkurti čia naujausių ginklų centrus. Ačiū, kad į jį reagavote", - sakė Lukašenka.

P.S. Tai kaip gi sekėsi idiotams konservatoriams atgrasyti Putiną? Puikiai! Dabar Putino kariuomenė ir naujausi ginklai jau visai greta Vilniaus, o visa Lietuvos oro erdvė bus kontroliuojama Baltarusijos ir Rusijos.

Mano publikacijos Telegram: https://t.me/lebionka ir VK: https://vk.com/id460381786