V.Čmilytė-Nielsen kurs naują pasaulio tvarką

Autorius: „Vakaro žinių" Elito naujienos Šaltinis: https://www.respublika.lt/lt/n... 2022-02-03 15:52:00, skaitė 540, komentavo 5

V.Čmilytė-Nielsen kurs naują pasaulio tvarką

„Anot Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, Lietuva neturėtų nusileisti Kinijai, nes kovodami su ja neva kuriame kitokią, geresnę pasaulio tvarką. Bėda ta, kad pirmininkės pastangų kurti geresnę tvarką pasaulis turbūt nė nepastebės.", - ironizuoja dienraštis „Vakaro žinios" „Elito naujienose".

Naivūs žmonės galbūt įsivaizduoja, kad geresnė tvarka kuriama nesipykstant, siekiant gerų santykių tarp valstybių. Ne, nieko panašaus. Lietuvos politikai tvarką mato konfliktuose. Su Kinija susipykusi Lietuva jų svajose atrodo kaip pažangiausia pasaulio valstybė, pakilusi vos ne į kryžiaus žygį.

„Dabar sprendžiasi, ar Europos Sąjungoje ir visame pasaulyje galios Kinijos tvarka, ar kokia kitokia. Tad aš pasisakyčiau, kad pakovokime dėl kitokios", - iškilmingai pareiškė Čmilytė-Nielsen.

Taigi kovosime toliau kaip kokie liūdno veido riteriai su vėjo malūnais. Kinija toliau taikys sankcijas, Vakarai toliau reikš gilų susirūpinimą ir formalų palaikymą, mūsų politikai toliau pūsis nuo pasitenkinimo savimi.

Praėjus kuriam laikui teks konstatuoti, kad pasaulio tvarka liko kokia buvusi, tik lietuvių kišenės - tuštesnės.