Aurimas Guoga: Sveikuoliškų terminų vartojamas apsaugotų jus nuo visų rūšių agresijos

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-12-21 01:06:00, skaitė 931, komentavo 3

Aurimas Guoga: Sveikuoliškų terminų vartojamas apsaugotų jus nuo visų rūšių agresijos

Jau anksčiau rašiau, kad Pišas ir Duklys praėjo tik ten, kur priėmėme jų žodyną. Pavyzdžiui, jie sėkmingai uždėjo mums antsnukius, nes vadinome juos "kaukėmis". Apnuodijo šimtus tūkstančių žmonių, nes nuodus visi klusniai vadinome "vakcinomis". Savo atžvilgiu iššaukėme agresiją, nes sutikome su "antivakserių" pavadinimu. Beje, vos tik pakeitėme į "sveikuolis", agresijos juntamai pamažėjo. Bent jau pas mane neliko nė kvapo.

Kai priimame jų terminus, leidžiamės į jų tikrovę. Sunku paaiškinti kodėl žmogus nenori dėvėti "apsauginės kaukės", tačiau savaime aišku kodėl nenori jei tai pervadiname į "antsnukį". Ir taip su viskuo. Štai kodėl susileidėlių aršumas kaipmat prigęsta vos tik apsikuopiate žodyną.

Savos sąvokos mus gali apsaugoti nuo pačios grubiausios agresijos. Štai Britanijoje vienas profesorius neatlyžta, kad reikia "deradikalizuoti antivakserius kaip anksčiau tai darė su teroristais".

Štai ir pamėginau įsivaizduoti kaip tai atrodytų, jeigu kas nors pamėgintų taip mane "deradikalizuoti".

O atrodytų maždaug taip. Leftistas prabiltų:

- Tai dėl ko esi antivakseris?

Aš į tai: "Kas prašau?"

- Na tu juk prieš skiepus, ar ne?

- Ne, aš ne prieš skiepus...

- Bet juk ragini žmones nesiskiepyti?

- A, supratau apie ką jūs. Aš raginu žmones ne nesiskiepyti, o nenuodyti savęs. Aš už sveiką gyvenimo būdą, prieš eksperimentines GMO injekcijas. O jūs už savęs ir kitų nuodijimą?

Kaip matote, man nepriimant leftisto sąvokų jis neturi jokių šansų niekuo manęs įtikinti. O ir pykti pernelyg negalės, nes tai reikštų jog pyksta už tai, kad įsikibęs laikausi "sveiko gyvenimo būdo".

Štai kodėl jums tereikia prasivalyti savo žodyną ir jums asmeniškai ši kova sėkmingai baigta!