Seimą ragina tirti A. Bilotaitės veiksmus: jos sprendimas privatizuoti sanatoriją pajūryje – įtartinas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/seim... 2021-12-17 19:06:00, skaitė 378, komentavo 3

Seimą ragina tirti A. Bilotaitės veiksmus: jos sprendimas privatizuoti sanatoriją pajūryje – įtartinas

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas kreipėsi į Seimo Antikorupcijos komisiją ragindamas pradėti parlamentinį tyrimą dėl vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės sprendimo valstybei atsisakyti greta jūros Palangoje įsikūrusio reabilitacijos centro „Pušynas“.

Parlamentinio tyrimo metu, pasak J. Sabatausko, būtų siekiama nustatyti, ar ministrės sprendimas valstybei atsisakyti milijoninės vertės „Pušyno“ „buvo priimtas nepriklausomumo, sąžiningumo principais, ar pati procedūra vyko skaidriai ir laikantis visų teisės aktų reikalavimų“.

Socialdemokratas, remdamasi viešojoje erdvėje pasirodžiusia informacija, neatmeta, kad konservatorių deleguota ministrė galėjo veikti savo ar partijos kolegų naudai.

„Ministrės elgesys kelia nuostabą. Pirmadienį ji sakė, kad nepažįsta konservatorės Veronikos Skeberdytės, kuri yra suinteresuota „Pušyno“ žemėmis. Po dviejų dienų ministrė kalbėjo jau kitaip. Esą V. Skeberdytė buvo vertinama kaip gera kandidatė bendraujant su rinkėjais A. Bilotaitės vardu. Girdi, jai informacija apie V. Skeberdytės asmeninius interesus nebuvo žinoma. Tiesiogiai ministrei klausimų užduoti negalime: ji nebesirodo Seime – nedalyvauja jau antroje Vyriausybės valandoje“, – sako J. Sabatauskas.

Klausia, kodėl ministrė slapstosi

Socialdemokratas primena, kad ketvirtadienį valdantieji pagarsino, kad A. Bilotaitė esą serga, tačiau pastebi: tądien ji paskelbė apie naujo „Regitros“ vadovo paskyrimą, o jos darbotvarkė nėra pasikeitusi.

„Turime labai rimtų klausimų ministrei. Aiškinsimės tiek pačios ministrės, tiek jos partijos kolegų vaidmenį visoje šioje istorijoje, o paaiškėjus, kad šiame procese galėjo būti neskaidrių dalykų, žinoma, kad prašysime situaciją vertinti ne tik premjerę Ingridą Šimonytę, bet ir kompetentingas institucijas“, – komentuoja J. Sabatauskas.

Pasak politiko, daugybę klausimų kelia ne tik daug metų Seimo Antikorupcijos komisijai vadovavusios konservatorės A. Bilotaitės elgesys, tačiau ir Vidaus reikalų ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos ir Vyriausybės atstovų veiksmai bei pozicija „Pušyno“ atsisakymo klausimu.

J. Sabatausko nuomone, valstybės prioritetu turi išlikti kokybiškų viešųjų paslaugų teikimas ir valstybei priklausančio turto išsaugojimas.

„Panašu, kad ministrė jokiais faktais negali paaiškinti savo priimtų sprendimų. Sąmoningai ar ne, bet A. Bilotaitė pati painiojasi. Arba siekia painioti visuomenę, teikdama klaidingą informaciją. Nuolat kartojama, kad per mažai pareigūnų naudojasi „Pušyno“ paslaugomis, tačiau paaiškėja, kad pati ministerija sprendžia, kiek pareigūnų galima leisti reabilituotis.

Sakoma, kad ministerija neturi užsiimti pareigūnų reabilitacija, tačiau atsisakoma tik tam tikrų įstaigų. Primenu, kad rūpinimasis pareigūnų sveikata yra numatomas teisės aktuose, taigi mes, socialdemokratai, darysime viską, kas įmanoma, kad valstybės turtas būtų išsaugotas, o pareigūnų reabilitacijai būtų teikiamas pakankamas dėmesys“, – pažymi parlamentaras.

LRS inf.