Suįžūlėjusi Kinija stengiasi pakenkti Lietuvos verslui

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/suizu... 2021-12-16 17:14:00, skaitė 409, komentavo 5

Suįžūlėjusi Kinija stengiasi pakenkti Lietuvos verslui

Kinijos diktatorius.

Nepriklausomas Žmonių partijos portalas skelbia, kad „pastaruoju metu Lietuvos verslas patiria daug įtampos ir spaudimo iš Kinijos“.

„Kinai bando spausti Lietuvą per užsienio partnerius. Su tuo susiduria ir lietuviškos tekstilės įmonės. Bėdų kyla ir dėl žaliavų tiekimo – neaišku, kiek dar ilgai jos pasieks Lietuvą, tačiau įmonės renkasi rizikuoti“, - atskleidžiama analitinėje analizėje „Kinija Lietuvos verslą bando spausti per užsienio partnerius: gresia prarasti“ užsakymus“.

Ekspertai.eu primena, kad Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis jau buvo perspėjęs šalies verslininkus, kad riziką už kilusias problemas ir visą atsakomybę, darant verslą su pavojingomis valstybėmis, tokiomis kaip Kinija, turi prisiimti patys verslininkai.

Verslininkai buvo raginami suprasti, kad tokios valstybės, kaip Kinija, yra visiškai neprognozuojamos, todėl geriausia, iš viso su jomis nebendradarbiauti.

Valstybės saugumo departamentas savo Grėsmių ataskaitose Kinija yra įvardinęs kaip grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Nors Lietuvos politikai ne kartą stengėsi paprotinti Kiniją eiti demokratijos ir laisvės keliu, tačiau šios valstybės diktatorius ir kiti vadovai vis dar neišgirdo mūsų šalies lyderių raginimų.