Skiepijimas JAV: raudonosios valstijos ir mėlynasis prezidentas. Prof.V.Katasonovas

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2021-12-15 18:44:00, skaitė 386, komentavo 1

Skiepijimas JAV: raudonosios valstijos ir mėlynasis prezidentas. Prof.V.Katasonovas

Ameriką skiriantis plyšys virsta bedugne

Vos tik JAV prezidentas Džo Baidenas perėmė Baltuosius rūmus ir pradėjo eiti pareigas, jis paskelbė, kad imasi kovoti su COVID-19 skiepydamas gyventojus. Rugsėjo mėnesį Džo Baideno komandos skiepijimo programa buvo labai konkreti. Rugsėjo 9 d. D. Baidenas per televiziją kreipdamasis į tautą paskelbė, kad pasirašė įsakymą, kuriuo reikalaujama, jog visi vyriausybės darbuotojai būtų paskiepyti nuo COVID-19. Tas pats reikalavimas taikomas su federaline vyriausybe sutartis sudariusių bendrovių darbuotojams.

image.png

D. Baidenas savo kalboje nekalbėjo apie kariškių skiepijimą. Tai atskira problema. Iki to laiko didžioji dalis JAV kariuomenės jau būna visiškai arba iš dalies paskiepyta.

Reikia pripažinti, kad tuo metu, kai D. Baidenas padarė savo garsų pareiškimą, didžioji dauguma amerikiečių, kurie norėjo skiepytis, jau buvo paskiepyti (vienu ar dviem skiepais). Rugsėjo viduryje šis rodiklis siekė 62,86 proc. Visuomenės nuomonės apklausų duomenimis, 6,73 proc. buvo neskiepyti, bet norėjo būti paskiepyti. Neapsisprendusiųjų buvo 6,32 proc. Tačiau vakcinacijai nepritarė 24,09 proc. šalies gyventojų. Beje, tai didžiausias rodiklis tarp ekonomiškai išsivysčiusių šalių, kuriose reguliariai atliekamos panašios apklausos. Pavyzdžiui, Australijoje šis rodiklis yra apie 15 %, Ispanijoje - 14 %, o Japonijoje - tik 12 %.

image.png

Politiniame JAV žemėlapyje amerikiečiai mėgsta naudoti spalvas: demokratų kontroliuojamos valstijos pažymėtos mėlynai, o respublikonų kontroliuojamos - raudonai. Tose valstybėse, kuriose nėra aiškios vienos ar kitos dominuojančios spalvos, naudojama violetinė spalva.

Kelios valstybės priėmė laikinus sprendimus, kurių esmė buvo ta, kad prezidento dekretas jų teritorijoje neįsigalioja, kol nebus išaiškintas jo teisėtumas. Pavyzdžiui, Alabamos gubernatorė Kay Ivey spalio mėn. pasirašė įsakymą, kuriuo užginčijo dekrete numatytą "skiepijimą".

Spalio antroje pusėje raudonosios valstijos apygardos teismams pradėjo teikti ieškinius. Ieškiniai buvo kolektyviniai, pasirašyti kelių valstijų gubernatorių arba generalinių prokurorų. Lapkričio pradžioje JAV 8-osios apygardos apeliaciniam teismui Sent Luise 11 valstijų (Misūrio, Arizonos, Nebraskos, Ajovos, Arkanzaso, Montanos, Naujojo Hampšyro, Pietų Dakotos, Šiaurės Dakotos, Aliaskos ir Vajomingo) generalinių prokurorų pateiktas kolektyvinis ieškinys tapo labai svarbus. Jame ginčijamas JAV prezidento administracijos privačioms bendrovėms taikomo skiepijimo reikalavimo teisėtumas. Ieškinyje pažymima, kad tokius reikalavimus gali nustatyti ne federalinė vyriausybė, o valstijos.

image.png

Po kelių dienų žiniasklaida pranešė, kad 26 JAV valstijų valdžios institucijos padavė D. Baideną į teismą dėl skiepų. Ieškinį pasirašė gubernatoriai. Radikaliausi privalomo skiepijimo priešininkai yra Floridos gubernatorius Ronas DeSantis ir Teksaso gubernatorius Gregas Abbotas. Abu jau pareiškė, kad 2024 m. kandidatuos į Jungtinių Valstijų prezidentus ir žada išvalyti korupciją federaliniu lygmeniu, kuri yra atsakinga už įžūlų "skiepų" spaudimą Amerikos piliečiams.

Kai kurie teismai jau priėmė ieškovams palankius sprendimus. Penktosios apygardos apeliacinis teismas (Naujasis Orleanas, Luiziana) išnagrinėjo kelių bendrovių, žmogaus teisių grupių ir Teksaso, Luizianos, Misisipės, Pietų Karolinos ir Jutos valstijų valdžios institucijų bylą. Lapkričio 12 d. teismas nurodė sustabdyti prezidento Joe Bideno vykdomąjį įsaką dėl JAV įmonių darbuotojų skiepijimo.

Štai nauji teismų sprendimai, palankūs ieškovams iš raudonųjų valstijų. Gruodžio 1 d. JAV žiniasklaida pranešė, kad JAV apygardos teisėjas Gregory Van Tatenhove kaip neteisėtą panaikino Džo Baideno reikalavimą privalomai skiepyti įmonių, veikiančių kaip federaliniai rangovai, darbuotojus. Išsamioje teisėjo nuomonėje pažymima, kad D. Baideno įsakas prieštarauja JAV Konstitucijai ir keliems federaliniams įstatymams. Jame pabrėžiama, kad pagal Konstitucijos 10-ąją pataisą žmonių skiepijimas vietoje yra valstybės valdžios institucijų kompetencija. Išvadoje atkreipiamas dėmesys į ekonominę klausimo pusę. Privalomas skiepijimas rangovinėse įmonėse gali sutrikdyti ne tik šių įmonių, bet ir federalinės vyriausybės, kuri priklauso nuo rangovų, darbą.

Taip pat aptariami grynai medicininiai šio klausimo aspektai. Pažymima, kad kol kas nepavyko įrodyti vaistų, naudojamų skiepijant nuo kovido, veiksmingumo. Ekspertai remiasi tyrimais, rodančiais, kad natūrali imuninė sistema, ypač asmens, kuris buvo paveiktas kovido, daug geriau apsaugo nuo infekcijos nei dirbtinė imuninė sistema, kurią suteikia vakcinos. Ypač todėl, kad pastarasis trunka neilgai ir yra nukreiptas tik prieš kovidą (natūralus imunitetas yra visuotinis).

Apygardos teisėjo sprendimas sustabdyti prezidento dekreto galiojimą federaliniams rangovams taikomas trims valstijoms - Kentukio, Ohajo ir Tenesio. Tačiau šis sprendimas gali tapti precedentu kitiems apygardos teismams ir kitoms raudonosioms valstijoms.

Gruodžio 1 d. taip pat buvo paskelbtas JAV apygardos teisėjo Matthew Schelpo sprendimas. Tai buvo atsakas į dešimties valstijų pateiktą ieškinį dėl privalomo sveikatos priežiūros darbuotojų, finansuojamų iš federalinių lėšų, skiepijimo. Teisėjo nuomonėje nuspręsta, kad Džo Baideno reikalavimas buvo neteisėtas.

Panašų sprendimą priėmė Luizianos vakarinės apygardos teisėjas Terry Doughty. Tai buvo atsakas į Luizianos respublikono generalinio prokuroro Džefo Landrio (Jeff Landry) ieškinį, prie kurio prisijungė 13 kitų valstijų. Landry palankiai įvertino apygardos teisėjo sprendimą. Be to, jis pavadino D. Baideną "piktadariu", kuris kėsinasi į "Amerikos sveikatos priežiūros didvyrių" (turima omenyje, kad sveikatos priežiūros specialistai yra pirmojoje kovos su kovidu linijoje) teises. Tačiau D. Baidenas užsipuolė ne tik "Amerikos didvyrių" teises, bet ir gyvybes. Generalinis prokuroras leido aiškiai suprasti, kad jis neigiamai vertina JAV naudojamus skiepus ir mano, kad jie kelia grėsmę žmonių sveikatai ir gyvybei. Landry mano, kad Džo Baideno reikalavimo privalomai skiepyti medicinos personalą vykdymas visiškai sužlugdys Amerikos sveikatos apsaugą.

Generalinis prokuroras Jeffas Landry pateko į dešimtuką garsiausių prezidento įgaliojimų skiepytis priešininkų (sąrašo viršuje jau yra respublikonų gubernatoriai Ronas DeSantis ir Gregas Abbottas). Štai jo pareiškimo dėl palankaus apygardos teisėjo sprendimo ištrauka: "Nors mūsų kova dar toli gražu nesibaigė, džiaugiuosi, kad teismas suteikė preliminarią apsaugą nuo prezidento antikonstitucinio ir amoralaus išpuolio ne tik prieš mūsų sveikatos priežiūros paslaugų teikėjus, bet ir prieš mūsų neturtingų ir pagyvenusių žmonių sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą." Taip pat: "Šią bylą vesiu iki galo - kovosiu kiekviename žingsnyje, kad neleisčiau federalinei vyriausybei įvesti medicininės tironijos mūsų piliečiams ir paversti praėjusių metų sveikatos apsaugos didvyrius šių metų bedarbiais."

image.png

Amerikoje kova dėl prezidento dekreto dėl skiepų vis labiau įsibėgėja. Dar prieš pandemiją kai kurie ekspertai prognozavo, kad Amerika žlugs. Šiandien Ameriką skirianti praraja virsta bedugne. Vašingtono pareigūnai jau pradeda nervintis. Jie kaltina gubernatorius, generalinius prokurorus ir kitus raudonųjų valstijų veikėjus separatizmu. Mano požiūriu, jie bando suversti kaltę ten, kur ji ir turi būti suversta. Dėl to kaltas Džo Baidenas (tiksliau, jo aplinka). Rugsėjo mėnesio prezidento dekretą dėl privalomo skiepijimo galima pavadinti provokaciniu. Susidaro įspūdis, kad juo siekiama ne apsaugoti šios šalies piliečius nuo piktybinio viruso, bet atvesti Ameriką į visišką iširimą.

https://www.fondsk.ru/news/2021/12/14/kovid-vakcinacija-v-ssha-krasnye-shtaty-protiv-sinego-prezidenta-55104.html