Nausėda Briuselyje spręs daugybę aktualiausių problemų, tarsis ir dėl agresyvėjančios Rusijos

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/nause... 2021-12-15 18:36:00, skaitė 187, komentavo 0

Nausėda Briuselyje spręs daugybę aktualiausių problemų, tarsis ir dėl agresyvėjančios Rusijos

Nuotr. lrp.lt

Šalies vadovas Gitanas Nausėda gruodžio 15 d. dalyvauja Europos Sąjungos Rytų partnerystės šalių viršūnių susitikime, o gruodžio 16–17 d. dalyvaus Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdyje Briuselyje.

ES Rytų partnerystės viršūnių susitikime daugiausia dėmesio bus skirta ES ir Rytų partnerių bendradarbiavimo stiprinimui, siekiant kad Rytų partnerystės politika išliktų strateginiu ES prioritetu.

Prieš oficialų ES ir Rytų partnerystės vadovų susitikimą G. Nausėdos iniciatyva susitiks ES valstybių narių ir asocijuotojo trejeto – Ukrainos, Moldovos ir Sakartvelo (buvusi Gruzija – ekspertai.eu past.) – vadovai. Šiame susitikime bus aptartas Asociacijos sutarties (DCFTA) ir reformų įgyvendinimas, bendradarbiavimo tarp asocijuotųjų partnerių stiprinimas, taip pat ir regioninio saugumo iššūkiai.

Gruodžio 16–17 d. EVT sesijoje Europos vadovai aptars COVID-19 pandemijos valdymą, energijos kainas, saugumo ir gynybos, ES užsienio politikos klausimus.

Taip pat planuojama skirti dėmesio migracijos išorės aspektams, ES krizių valdymo ir atsparumo, Baltarusijos režimo vykdomos hibridinės atakos, ES išorės sienų apsaugos, situacijos eskalacijos Ukrainos ir vis labiau agresyvėjančiosa Rusijos pasienyje klausimams aptarti.