Aurimas Guoga: Dėl Anūko užsienio politikos

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-12-13 20:36:00, skaitė 618, komentavo 23

Aurimas Guoga: Dėl Anūko užsienio politikos

Suprantu, kad praleidžiu progą patylėti, nes dauguma jūsų šitam nepritarsite. Tačiau būdamas užsienio ministru laikyčiausi vertybinės linijos dėl Baltarusijos ir Taivano. Daryčiau iš esmės tą patį, tačiau manau kad Anūkas šitą politiką įgyvendina tiesiog tragiškai.

Dėl Baltarusijos. Patinka mums tai ar ne, bet Lukašenkos režimas tapo Kremliaus įrankiu ir todėl kol gyvuos nuodys mums gyvenimą. Daug geriau šią ligą išsioperuoti ar bent jau suturėti, nes nieko nedarant tai mus apnuodys iki gyvybei pavojingos ribos ir mūsų bendradarbiavimas gali baigtis kaip 1940-aisiais.

Pasaulis jau seniai atrado būdus kaip suturėti diktatorius. Jeigu jie pradeda nuodyti gyvenimą kaimynams, reikia atimti iš jų priemones tai daryti. Pavyzdžiui, jei į Lietuvą bei Lenkiją skraidina nelegalus, tuomet neleisti Belavia niekur skraidyti - ir problema spręsis.

Taigi tie, kurie nemato Baltarusijoje įsitvirtinusio režimo destruktyvumo ir nori yprastų santykių, patys to nesuprasdami stato mūsų valstybę į ilgalaikį pavojų, o mes patys šersime šias grėsmes.

Dėl Taivano. Mano nuomone, plačių santykių su Kinija reikšmė smarkiai pervertinta. Vėlgi, mažai kas čia domisi Kinija, todėl neturi supratimo su kuo turime reikalą. Ar žinote, kad režimas naudoja uigūrų vergų darbą? Kadangi tai musulmonai ir nenori to atsisakyti, komunistai juos uždaro į darbo stovyklas ir ten išnaudoja kaip vergus. Tuo tarpu komunistai apsėklina uigūrų moteris, kad ši tauta būtų mažiau musulmoniška. Dar režimas pradangina politinius disidentus, išmėsinėja juos ir parduoda organais turtingoms Vakarų klinikoms. Taip kad jei jums reikia naujos širdies ar kepenų, kreipkitės į kinų komunistus ir susitarkite dėl kainos.

Prekyba su tokiomis brudinomis šalimis, esu įsitikinęs, turtų neprideda. Jie pelną iš prekybos su tavimi išnaudos tave griauti. Per prekybą prigrūs čia šnipų, tie papirkinės vietos politikus ir t.t. Žala bus daug didesnė už naudą - be to, nauda bus privati, o žala teks visiems.

Mūsų prekybos balansas su kinais didžiai neigiamas. Perkamės iš ten pigų šlamštą. Jūs tikri, kad norite būti nuo to priklausomi - ir dar užsikrauti saugumo grėsmės?

2015 metais buvo įvestos abipusės sankcijos, dėl ko nutrūko prekybos ryšiai su Rusija. Ir ką - labai jų pasiilgstate? Lietuviai susirado pirkėjų stabilesnėse rinkose, todėl kelis metus verslas tik augo.

Tuo tarpu Kinijoje neseniai prasidėjo ekonomikos griūtis. Pasidomėkite padėtimi šios šalies nekilnojamo turto rinkoje ir tada kalbėkite kad netenkame verslo galimybių.

Visa tai nereiškia kad palaikau Anūką ir jo užsienio politiką. Jos įgyvendinimas tiek tragiškas, kad gėda ginti jos principus. Tiesiog reikia prisiminti, kad visa, prie ko prisiliečia kuoktservator, virs pelenais, tad ir vertybinė politika jokia išimtis.