Lenkijos teisingumo ministras pasiūlė sustabdyti asignavimus ES biudžetui, jei ginčas su Briuseliu paaštrėtų

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2021-12-13 20:45:00, skaitė 284, komentavo 1

Lenkijos teisingumo ministras pasiūlė sustabdyti asignavimus ES biudžetui, jei ginčas su Briuseliu paaštrėtų

"Jei ginčas paaštrės, reikalausiu, kad Lenkija sustabdytų mokėjimus", - sakė Lenkijos teisingumo ministerijos ir partijos "Solidarumo Lenkija" vadovas Zbigniew Ziobro.

Lenkijos teisingumo ministras Zbigniewas Ziobro prašys vyriausybės Varšuvoje sustabdyti asignavimus iš ES biudžeto, jei ginčas dėl teisinės valstybės vėl paaštrės. Tai jis sakė interviu laikraščiui "Financial Times".

"Jei ginčas paaštrės, reikalausiu, kad Lenkija sustabdytų mokėjimus", - sakė Lenkijos teisingumo ministerijos ir partijos "Solidarumo Lenkija" vadovas. Jis sakė, kad Varšuva taip pat turėtų pradėti naudotis veto teise, pavyzdžiui, klimato politikos srityje.

Duodamas interviu laikraščiui "Financial Times" Zbigniewas Ziobro kritikavo lėšų Lenkijai iš Europos pandemijos padarinių likvidavimo fondo įšaldymą, taip pat galimą mechanizmo, priklausančio nuo mokėjimų, taikymą, kad būtų laikomasi teisinės valstybės principų.

"ES vykdo agresyvią politiką ir visiškai nesirūpina teisine valstybe", - sakė Zbigniewas Ziobro. Pasak jo, tokios politikos tikslas - priversti Lenkiją sutikti, kad ES taptų Berlyno vadovaujama federacija.

Tuo pat metu Lenkijos teisingumo ministerijos vadovas pritarė Lenkijos Aukščiausiojo Teismo Drausmės rūmų, kuriuos Konstitucinis Teismas pripažino prieštaraujančiais Konstitucijai, panaikinimui.

https://www.polskieradio.pl/397/7830/Artykul/2867036,Збигнев-Зёбро-предложил-прекратить-отчисления-в-бюджет-ЕС-в-случае-обострения-спора-с-Брюсселем