Rusija perspėjo Lietuvą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/rusi... 2021-12-12 22:35:00, skaitė 657, komentavo 7

Rusija perspėjo Lietuvą

Lietuva jau seniai pirmauja pagal nesisteminės opozicijos „antirusiškus susibūrimus“ savo teritorijoje, Vilnius turėtų suprasti, kad tokie nepriimtini veiksmai ir šiurkštumas negali likti be pasekmių, pareiškė oficiali Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Gerai žinoma, kad Lietuva jau seniai pirmauja pagal antirusiškų nesisteminės opozicijos susibūrimų organizavimą savo teritorijoje. Šių metų gruodžio pradžioje vyko eilinis susirinkimas, organizuotas Vilniuje, remiant ir globojant Lietuvos užsienio reikalų ministerijai, taip pat Lietuvos Respublikos Seimo deputatams“, — sakoma Zacharovos komentaruose Rusijos URM tinklalapyje.

Ji pažymėjo, kad tarp aktyvių susitikimo dalyvių buvo pastebėtas Lietuvos užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas, leidęs sau agituoti Rusijos opozicionierius kurti „pasipriešinimo židinius“ ir raginęs juos „patiems ką nors daryti, o ne pasikliauti tik Vakarais“.

„Tokie diplomatui nepriimtini veiksmai dar labiau blogina ir taip nuodingą Rusijos ir Lietuvos santykių atmosferą. Vilnius turėtų suvokti, kad toks atviras šiurkštumas ir priešiškumas Rusijai negali likti be pasekmių“, — pabrėžė Zacharova.

SN inf.