Šimonytė pravėrė akis pasaulio lyderiams: valstybės arba yra demokratinės, arba ne

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/simon... 2021-12-09 17:35:00, skaitė 373, komentavo 4

Šimonytė pravėrė akis pasaulio lyderiams: valstybės arba yra demokratinės, arba ne

I. Šimonytė kalbasi su pasaulio lyderiais. Nuotr. lrv.lt

Premjerė Ingrida Šimonytė dalyvavo pasaulio lyderių virtualioje diskusijoje, organizuotoje JAV Nacionalinio demokratinio instituto (National Democratic Institute – NDI).

I. Šimonytė pristatė Lietuvos patirtį atkuriant demokratinę valstybę ir išmoktas pamokas stiprinant demokratinės sistemos atsparumą nuo vidaus ir išorės iššūkių.

„Svarbu prisiminti, kad pasaulis priklauso nuo mūsų pačių pasirinkimų. Kartais jie būna nemalonūs, rizikingi, nenešantys momentinės naudos. Bet moraliai teisingi pasirinkimai galiausiai sulaukia visuotinės paramos ir tampa kryptimi kitiems“, - atskleidė Vyriausybės vadovė.

Pažymėjusi, kad demokratija bei jos taisyklės yra vienintelė valdymo forma, leidžianti sėkmingai vystytis nepriklausomai Lietuvos valstybei ir naviguoti tarp autoritarinių režimų netikėtų išpuolių, moteris akcentavo paramą tiems, kurie siekia tapti laisvojo pasaulio dalimi.

„Remiame Baltarusijos žmones, jie labai arti mūsų. Tačiau matome ir toliau esančių demokratinius siekius. Demokratinės valstybės turi kalbėti ir solidariai veikti, gindamos demokratines vertybes ir laisves visame pasaulyje, nes tik jomis grįsta tvarka užtikrina žmonių klestėjimą“, - konstatavo premjerė.

Pasak moters, „nėra vidurio pasirinkimų – valstybės arba yra demokratinės, arba ne“.

„Lietuvos, Latvijos, Estijos, ir kitų regiono šalių sėkmės istorijos gali būti įkvepiančiu pavyzdžiu vis dar dvejojantiems, ar verta rinktis demokratinį kelią“, - informavo I. Šimonytė.

Susiję:

I. Šimonytė atskleidė, kad Lietuvos pranašumas – greitis ir lankstumas, inovatyvumas ir kokybė