Feisbuko pletkai: Britanija ruošiasi represuoti veltėdžius imigrantus?

Autorius: LDiena.lt Šaltinis: https://www.facebook.com/group... 2015-10-15 22:00:53, skaitė 2992, komentavo 1

Feisbuko pletkai: Britanija ruošiasi represuoti veltėdžius imigrantus?

Bronius Barauskas: Kažko Anglijoje suskubo papildyti policijos gretas. Masiškai priiminėjami civiliai policijos padėjėjai. Taip pat policijos kadetai. Karinės mokyklos studentai. Bet kas įdomiausia, tai kad jiems reikia europiečių gyvenančių Anglijoje: lietuvių, latvių, estų, lenkų, rumunų, bulgarų ir tt. Kam? Ir kodėl taip skubotai staiga prireikė daug?

Vitas Smilgys Greičiausiai, bus „začistka“: kai UK išstos iš EU (referendumas ar tik ne 2017), reikės labai daug deportuoti iš jos ne UK piliečių, taip pat ir buvusių teistų.

Jei UK nebebus ES nare, visi esantieji UK iš ES atsidurs „trečiųjų šalių“ statuse – pilna gi ten socialinių pašalpų gavėjų ir šiaip nedirbančių. Visi tokie, ir dirbantieji, turės gauti vizas (jei tokie reikalavimai būtų įvesti), na, darbo leidimą tai jau tikrai, kad likti UK. Jei, pvz., Šengeno erdvė bus išsaugota, UK likti ilgiau 3 mėn, veikiausiai, nebus galima. Taigi, menkiausias naujos tvarkos pažeidimas – policija namuose, antrankiai ant rankų --> sulaikymo punktas ir deportacija į piliečio kilmės šalį. Taip pat nemanau, kad bus švaistomasi darbo leidimais – praėjo tie laikai.