„Fox News“: Viktoras Orbanas – vakarietiškas konservatorius ar totalitarinis banditas?

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/-fox-... 2021-12-03 15:59:00, skaitė 334, komentavo 0

„Fox News“: Viktoras Orbanas – vakarietiškas konservatorius ar totalitarinis banditas?

„Versmės“ leidykla pristato „YouTube“ platformoje 2021 m. rugpjūčio 6 d. „Fox News“ televizijos paskelbtą žurnalisto Tuckerio Carlsono interviu su Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu, per 4 mėnesius nuo paskelbimo jau surinkusį daugiau kaip 5 mln. peržiūrų.

Viktoras Orbanas tapo žinomas aštuntojo dešimtmečio pabaigoje kaip studentas, vienas iš lyderių, kovojusių prieš sovietų okupaciją Vengrijoje, ir daug kam Jungtinėse Valstijose jis tapo didvyriu, o tuo metu, Šaltojo karo metu, JAV daug dėmesio skyrė Vengrijai ir palaikė Viktorą Orbaną.

Tačiau praėjus 30 metų Joe Bidenas, kandidatuodamas į JAV prezidentus, „ABC News“ laidoje apibūdino Viktorą Orbaną, teigdamas, kad jis yra "totalitarinis banditas“.

Pažymėtina, kad iš beveik 200 skirtingų pasaulio šalių, tik vienoje iš jų – Vengrijoje – yra išrinktas lyderis, kuris viešai prisistato kaip vakarietiško stiliaus konservatorius. Tai – Viktoras Orbanas, Vengrijos ministras pirmininkas.

Už savo konservatyvias pažiūras neoliberalai ir kairiosios nevyriausybinės organizacijos apšmeižė ir pasmerkė jį kaip fašistą, demokratijos griovėją.

Tai kas gi yra Viktoras Orbanas iš tiesų? Apie tai šis interviu ir paties Viktoro Orbano išsakyta nuomonė.

Vaizdo įrašo originalas: