Aurimas Guoga: Ar linkėti Pišui pražūties?

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-11-29 17:46:00, skaitė 699, komentavo 4

Aurimas Guoga: Ar linkėti Pišui pražūties?

Yra toks midrašas (pasakaitės suaugusiems Toros tema): kai egiptiečių armija, besivydama izraelitus jūros dugnu, pražuvo, angelai uždainavo džiaugsmo giesmę. Tačiau V-špaties tai nenudžiugino: mano kūriniai pražuvo, o jūs džiūgaujate?

Linkėti reikia ne kad nedorėlis pražūtų - į jo vietą paprasčiausiai stotų kitas nedorėlis - o kad atliktų atgailą ir pereitų į šviesos pusę. Ar galite įsivaizduoti kaip mums pagerėtų gyvenimas jei Pišas pereitų į mūsų pusę? Tokia siekiamybė, ten turėtų būti nukreiptos mūsų maldos ir palinkėjimai.

Tačiau jei Pišas atgailos ir neatliks - jis atlieka tam tikrą svarbią dvasinę misiją blogio jėgų pusėje - jums asmeniškai itin nenaudinga sutelkti pyktį į Pišą. 

Dar kartą prisiminkime žiurkėną, kuriuo pasidalinau prieš keletą dienų. Įmetu į komentarą. Žiurkėnas nesinervina dėl sukurtų nesąmoningų ribojimų, o ramių ramiausiai per juos perlipa.

Jau dalinausi dvasine įžvalga, kad atėjo toks etapas, kai žmonių prievarta nebeišeina valdyti. Niekas niekieno negali priversti daryti ko tie nenori, pastebi rabis Pinchas' Margulis'. 

O jei taip, mes turime paprasčiausiai nusispjauti į mūsų prigimtinių ir konstitucinių laisvių suvaržymus. Žinote kodėl Pišas neskuba mūsų represuoti? - Nes dėl to tribunole jo kaltė išaugtų keleriopai. Viena yra įkalbėti žmones atsisakyti savo teisių, visai kas kita - laužyti jiems kaulus kad neatsisako.

Taigi didžiausia Pišo paslaptis ta, kad realiai jis neturi jums galios. Jis apskritai neturi galios - tai kaliausė, tuščias bauginimas. Aišku, jeigu į tokį susitelkiate emociškai ir linkite jam pražūties, per jūsų sukurtą neigiamą energiją jis jus ir užvaldo. Bet tokiu atveju jūs davėte savo sutikimą kad užvaldytų.

Vietoj to stiprinkite savo energetines galias stiprinami savo dvasingumą. Kuo mažiau galvokite apie kaliausę Pišą, daugiau apie dvasinius dėsnius ir kad kasdien artėjate prie akistatos su Kūrėju.