Kodėl Putinas atskleidė „Kursko“ žuvimo paslaptį? Generolo L. Ivašovo komentaras

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2021-11-27 21:39:00, skaitė 838, komentavo 16

Kodėl Putinas atskleidė „Kursko“ žuvimo paslaptį? Generolo L. Ivašovo komentaras

Lapkričio 22 d. buvęs Šiaurės laivyno vadas admirolas Viačeslavas Popovas interviu agentūrai „RIA naujienos“ papasakojo, kad Rusijos branduolinis povandeninis laivas "Kursk" žuvo susidūręs su NATO povandeniniu laivu.

"Kursk" nuskendo 2000 m. rugpjūčio 12 d. per pratybas Barenco jūroje, Rusijos teritoriniuose vandenyse, už 175 kilometrų nuo Severomorsko, 108 metrų gylyje - pagal oficialią versiją, dėl torpedos sprogimo laive ir po to detonavusios amunicijos. Žuvo visi 118 įgulos narių.

Admirolas sakė, kad "Kursk" susidūrė su NATO povandeniniu laivu ir kad jis žino jo pavadinimą "su 90 proc. tikimybe".

https://www.youtube.com/watch?v=I0qN260MLrI

Rusijos ir užsienio žiniasklaidos duomenimis, netoliese rusų pratybų buvo JAV karinio jūrų laivyno atominiai povandeniniai laivai "Memphis" ir "Toledo" bei Didžiosios Britanijos karinio jūrų laivyno povandeninis laivas "Splendid". "News24" pranešė, kad Rusijos gynybos ministerija paprašė Pentagono leidimo apžiūrėti povandeninius laivus "Memphis" ir "Toledo", tačiau jai buvo atsisakyta, teigiant, kad "visi povandeniniai laivai veikia". Tokia pati reakcija buvo gauta ir iš Londono, patikslino žiniasklaida.

Andrejus Uglanovas Youtube kanale „Za uglom“ transliavo telefono pokalbį su generolu Leondu Ivašovu. Šiame interviu sakoma, kad Admirolas Popovas, kuris saugojo paslaptį apie dviejų amerikiečių povandeninių laivų "Toledo" ir "Memphis" mirtiną ataką prieš Rusijos atominį povandeninį laivą "Kursk", būdamas 75 metų amžiaus nusprendė palengvinti savo sąžinę ir papasakoti tiesą apie rusų jūreivių žūtį. Ar jis prisipažino pats, ar jam buvo rekomenduota tai padaryti iš aukščiau?  Jei taip, tai kokiu tikslu?

https://www.youtube.com/watch?v=xAw2mNaWkU8

Į šiuos klausimus atsakė generolas prof. Ivašovas. Generolo nuomone, tai nebuvo admirolo iniciatyva. Jis yra pasirašęs, kad neviešins paslapties. Tai daryti privertė pašliję santykiai su amerikiečiais, kurie nori stabdyti „Šiaurės srautą 2“, ir siekti, kad jų eksportuojamų skalūninių dujų kaina susilygintų su rusiškų dujų kaina. Šiandien, generolo nuomone, svarbiausia - ekonominė problema.

Uglanovo žiniomis, po susidūrimo su amerikiečių povandeniniu laivu, kitas jų laivas į „Kurską“ paleido dvi torpedas, kurios susprogdino „Kurską“ iš vidaus. Rusai tuomet nenorėjo sukelti branduolinio karo, už tai iš JAV jie mainais gavo daugiamilijardinį kreditą su mažomis palūkanomis.

Mano publikacijos Telegram: https://t.me/lebionka ir VK: https://vk.com/id460381786