Tarptautinis studentų susivienijimas ruošia grupinius ieškinius dėl studentų teisių pažeidimo

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/svietimas/str... 2021-11-26 17:23:00, skaitė 384, komentavo 2

Tarptautinis studentų susivienijimas ruošia grupinius ieškinius dėl studentų teisių pažeidimo

Lietuvoje įsisteigė tarptautiniu mastu veikiantis studentų sambūris, susitelkęs siekti lygybės bei pagarbos visiems švietimo proceso dalyviams. Jo vadovas - Vilniaus universiteto teisės fakulteto penkto kurso studentas Kęstutis Juočeris. 

Savo feisbuko puslapyje Tarptautinis studentų susivienijimas išplatino žinutę, kviečiančią studentus (aukštųjų mokyklų, kolegijų) jungtis į grupinius ieškinius dėl studentų teisių suvaržymo. Jau nuo rugsėjo didžioji dalis aukštųjų mokyklų ir kolegijų leidžia studijuoti kontaktiniu būdu tik tuo atveju, kai studentai turi vadinamus galimybių pasus. Nors Vyriausybės nutarime minima ir alternatyvi galimybė - nuotolinės paskaitos - dauguma aukštųjų mokyklų tos galimybės neužtikrina. 

Organizacijos kreipimesi rašoma:

„Sveiki, brangieji. Matome, kad studentų teisės yra pažeistos dėl aukštosiose mokyklose taikomų apribojimų studijuoti asmenims, neturintiems „galimybių paso". Ką reikia daryti, jei manai, kad tavo teisės pažeistos? Kreiptis į teismą. Todėl kalbėjome su teisininkais ir norime inicijuoti grupinius ieškinius aukštosioms mokykloms. Jei jūs esate studentas ir norite apginti savo teises, galite prisijungti prie grupinio ieškinio. Parašykite mums ([email protected]) savo vardą ir pavardę bei iš kokios aukštosios mokyklos esate.