Basos mamos rinksis prie prezidentūros

Autorius: Basos mamos Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-11-23 05:59:00, skaitė 674, komentavo 18

Basos mamos rinksis prie prezidentūros

Mielos mamos ir mieli tėčiai, mielos močiutės ir mieli seneliai,

juk mes tikrai negalime užsimerkti prieš neteisybę ir savivalę? Prieš amoralią ir visuomenės pamatus griaunančią politiką?

Diskriminuojami vaikai. Vyriausybė, pasitelkusi karo retoriką, kursto patyčias, krizes visuomenėje ir šeimose. Vyriausybė nesiklauso tautos. Nesikalba, nediskutuoja, nesitaria. Jiems atrodo, kad visus sprendimus geriausiai gali priimti jie vieni. Tie, kurie neturi širdies!

Vyriausybės reakcija į praėjusią savaitę vykusias „Basų mamų“ akcijas – atsakymas raštu. Leiskite pacituoti: „Patikiname, kad Ministrė Pirmininkė, Vyriausybės nariai gauna daug ir įvairių visuomenės nuomonių, pasiūlymų, ir jie visi, nepriklausomai nuo jų turinio kritiškumo, yra vertinami. Vyriausybės sprendimai priimami tik išanalizavus galimas rizikas, tariantis su sričių ekspertais, remiantis patikimais duomenimis ir analitikų įžvalgomis“.

Tiesa, kokie tie duomenys, kokios įžvalgos ir kas jas pateikė, LRV atsiųstame laiške nenurodoma.

Girdime, kaip Premjerė kalba apie vakcinas vadindama jas "sidabrinėmis kulkomis", o sveikatos apsaugos ministras taikiai protestuojančias mamas bando pavadinti sprogmenimis ginkluotomis teroristėmis.

„Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys kalbėdamas viešai ir naudodamas karo retoriką tvirtino, jog mamos žaidžia su sprogmenimis. Atsakydamos jam mes pasirinkome taikaus protesto simbolį – baltą balioną. Ministre, nesprogdinkite mūsų vaikų vaikystės“, – sako mamos. Jos taip pat kviečia tokias pat protesto akcijas rengti visoje šalyje tuo pačiu metu. Tuos, kurie negali prisijungti konkrečiu akcijos laiku, kviečia visą dieną prie Prezidentūros ir miestų savivaldybių palikti po žvakelę ir taip simboliškai uždegti Prezidentui šviesą veikti.

Dar kartą kreipiamės į šalies Prezidentą: „Gerbiamas Prezidente, ši Vyriausybė suskaldė ir supriešino visuomenę. Nepaisant įvestų diskriminacinių ir segregavimo priemonių suaugusiems ir vaikams, pandemijos suvaldyti jiems nepavyksta. Naudojama „bizūno“ politika ir karo retorika nuolat gąsdina visuomenę. Jūs esate vienintelė viltis! Pasinaudokite savo galiomis, stabdydamas šią antikonstitucinę veiklą“.

Basos mamos ir tėčiai lapkričio 24 dieną 12 val su baltais balionais renkasi prie Prezidentūros. Pritariančius šiam kreipimuisi kviečiame tokias pat akcijas rengti savo miestuose prie savivaldybių. Visi vienu metu visoje Lietuvoje susprogdinkime po baltą balioną - kaip žinutę ministrui ir palikime simbolinę žvakelę - tai šviesa, kviečianti Prezidentą veikti!

#BasosMamos