Greičiausiai, kad Lietuvą į vietą pastatys ne Rusija, o Kinija

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/grei... 2021-11-22 00:54:00, skaitė 1360, komentavo 6

Greičiausiai, kad Lietuvą į vietą pastatys ne Rusija, o Kinija

Po to, kai Lietuva atidarė savo atstovybę Taivane, Kinija oficialiai pažemino diplomatinio atstovavimo lygį su Lietuva iki reikalų patikėtinių, apie tai sekmadienį pranešė Kinijos užsienio reikalų ministerija (URM).

Tokį sprendimą Pekinas priėmė reaguodamas į taivaniečių atstovybės Vilniuje atidarymą šią savaitę. Tai reiškia, kad Vilniuje ir Pekine nebedirbs Kinijos ir Lietuvos ambasadoriai, o diplomatinėms atstovybėms vadovaus žemesnio rango diplomatai – reikalų patikėtiniai.

„Kinijos vyriausybė turėjo sumažinti diplomatinius santykius tarp dviejų šalių, (…) siekdama apsaugoti savo suverenitetą ir pagrindines tarptautinių santykių normas“, – teigiama sekmadienio rytą išplatintame ministerijos pranešime.

Lietuvos šunišką politiką vykdantys vasalai iš savo šeimininkų gaus „kaulą“, o ką gaus Lietuvos žmonės? Gaus dar didesnius ekonominius nuostolius ir įgis dar vieną „mažą“ priešą.

Primename, kad Kinijoje gyvena 1,402 milijardo žmonių, o tokios šalys kaip Lietuva, su keliais milijonais gyventojų, Kinijoje tiesiog prilyginamos dideliam kaimui…

Lietuvos verslininkai sako, kad dėl Vilniaus ir Pekino nesutarimų prekyba su šia Azijos šalimi gerokai pablogėjo.

Close up Shot of a Stock Footage Video (100% Royalty-free) 1009626836 |  Shutterstock

Gabrieliaus Landsbergio vadovaujama Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija „apgailestauja dėl Kinijos sprendimo negrąžinti ambasadorių ir pakeisti Kinijos ir Lietuvos diplomatinius santykius iki laikinojo reikalų patikėtinio lygio“, – teigiama URM pareiškime.

 

BV inf.