Šimonytės patarėja Gudlevičienė nusiuntė perspėjančią žinutę išsivakcinavusiems piliečiams

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/simon... 2021-11-20 19:10:00, skaitė 785, komentavo 7

Šimonytės patarėja Gudlevičienė nusiuntė perspėjančią žinutę išsivakcinavusiems piliečiams

Živilė Gudlevičienė. Nuotr. facebook.com

Premjerės Ingridos Šimonytės patarėja Živilė Gudlevičienė atskleidė, kad išsivakcinavę žmonės turi saugotis koronaviruso, kad nesusirgtų Covid-19 liga, nes vakcinuoti gali užkrėsti vakcinuotus.

Moteris sukritikavo prekybininkų organizuojamus išpardavimų savaitgalius, į kuriuos atvyksta daug žmonių su galimybėmis (Galimybių pasais arba ES Skaitmeniniais COVID pažymėjimais) ir norintys įsigyti daiktų pigiau.

„Epidemiologinė situacija dar nėra ta, kad galėtume tokio dydžio, tokio masiškumo tas akcijas organizuotai“, - valstybinio transliuotojo eteryje lapkričio 19 d. perspėjo Ž. Gudlevičienė.

Nors situacija šalyje ypač pavojinga (siaučia koronaviruso pandemija, neišsivakcinavusių žmonių pandemija bei, kaip teigia valstybės lyderis Gitanas Nausėda, infodemija), I. Šimonytės patarėja linkusi rizikuoti ir nesiūlo uždrausti išpardavimų savaitgalių, tačiau ragina prekybininkus užtikrinti, kad nebūtų spūsčių.

„Prašyčiau, kad būtų užtikrinti atstumai tarp žmonių, atvykusių į akcijas, sustiprinta priežiūra, kaip pirkėjai laikosi saugumo reikalavimų“, - nurodė Ž. Gudlevičienė.

Kiek anksčiau ši veikėja svarstė galimybę, kad į sergantiems Covid-19, tačiau nesilaikantiems taisyklių, patekimas į ligonines būtų uždraustas.

Susiję:

Sergantiems Covid-19, tačiau nesilaikantiems taisyklių, patekimas į ligonines turi būti uždraustas