Vengrijos URM vadovas Péteris Szijjártó teigia, kad Briuselio pozicija dėl migracijos yra gėdinga

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2021-11-19 15:12:00, skaitė 402, komentavo 5

Vengrijos URM vadovas Péteris Szijjártó teigia, kad Briuselio pozicija dėl migracijos yra gėdinga

„Europos Komisijos pozicija migracijos klausimu yra keista ir gėdinga, nes dėl Briuselio politikos į žemyną iš pietų, pietryčių ir rytų vėl atvyksta dešimtys tūkstančių žmonių“, - pareiškė Vengrijos

Užsienio reikalų ir prekybos ministras Péteris Szijjártó ketvirtadienį, viešėdamas Bosnijoje ir Hercegovinoje.

Kalbėdamas Sarajeve vykusioje regioninėje ministrų konferencijoje dėl dialogo migracijos klausimais, ministras skundėsi, kad Briuselis yra pasirengęs finansuoti bet ką, kas didina migracijos spaudimą, bet nenori remti nieko, kas jį sumažintų ir apsaugotų Europos gyventojus nuo šios grėsmės.

Szijjártó pabrėžė, kad Vakarų Balkanai atsidūrė keistoje padėtyje, nes migrantai atvyksta per ES šalį ir nori išvykti į ES. Jis išreiškė nuomonę, kad neįmanoma tikėtis, jog tik Vakarų Balkanų šalys sustabdys migraciją, o Europos integracija nepadarė jokios pažangos.

Ministras pažymėjo, kad Europos Sąjunga nuo 2015 m. susiduria su didžiuliais nelegalios migracijos srautais ir kad šis klausimas gerokai suskaldė valstybes nares. Jis teigė, kad nuo to laiko Briuselis nesugebėjo rasti veiksmingo šio iššūkio sprendimo, o vietoj to siekė privalomų priėmimo kvotų, ir nors retorika pasikeitė, ji išlieka tokia pati ir šiandien.

„Bet mes nesame kvaili, suprantame, kas pastatyta ant kortos“, - pasakė ministras. Jis pabrėžė, kad „Vengrija ir toliau primygtinai reikalauja savo teisės spręsti, kas gali ir negali atvykti į jos teritoriją, ir niekas negali jos atimti, nes tai pažeistų mūsų šalies suverenitetą“. Jis teigė, kad Višegrado šalys vienbalsiai atmetė kvotas, o tai buvo vienas didžiausių V4 bendradarbiavimo pasiekimų.

„Jei mums tai nebūtų pavykę, šiandien mūsų šalyse gyventų šimtai tūkstančių nelegalių migrantų“, - sakė ministras.

Galiausiai Peteris Szijjártó teigė, kad vien šiais metais Vengrijoje buvo apie 100 000 bandymų kirsti sieną, ir įspėjo, kad pranešimai apie 30-35 000 žmonių, kasdien išvykstančių iš Afganistano, reiškia, kad spaudimas gali didėti.

https://www.deepl.com/translator#hu/lt/Szijjártó%20Péter%20szerint%20szégyenteljes%20Brüsszel%20álláspontja%20a%20migráció%20kérdésében

Mano publikacijos Telegram: https://t.me/lebionka ir VK: https://vk.com/id460381786