Stebėti žurnalisto ir politiko A. Paleckio teismo atvyksta trys Europos Parlamento nariai iš Airijos ir Latvijos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/steb... 2021-11-15 22:32:00, skaitė 540, komentavo 13

Stebėti žurnalisto ir politiko A. Paleckio teismo atvyksta trys Europos Parlamento nariai iš Airijos ir Latvijos

Stebėti žurnalisto ir politiko A. Paleckio rytojaus teismo šiandien atvyksta trys Europos Parlamento nariai – Clare Daly ir Mick Wallace iš Airijos bei Tatjana Ždanoka iš Latvijos. Jie yra tarp 16 EP narių, kurie pasirašė raštą Lietuvos apeliaciniam teismui ir Prezidentui G. Nausėdai, išreikšdami  susirūpinimą žmogaus teisių būkle ES šalyje-narėje.

Antradienį, 16 d. 10:30 „Ratundos“ viešbutyje (Rotundo g. 1) kviečiame į tarptautinį seminarą „Žmogaus teisių būklė Lietuvoje ir ES: besikaupiantys iššūkiai ir galimi sprendimai“. EP narė Clare Daly dalyvavo rengiant šiomis dienomis patvirtintą EP rezoliuciją, kuria tiesiogiai konstatuojamas augantis žurnalistų ir visuomenininkų persekiojimų skaičius pačioje ES, bandymai užtildyti žurnalistus. (Žr. priedą – EP rezoliuciją lietuvių ir anglų kalbomis.) C. Daly ir M. Wallace taip pat aktyviai angažavosi gindami Džulijana Asanžą, Wikileaks įkūrėją, nuo politinio persekiojimo, gina Katalonijos nepriklausomybės šauklius.

Po šio seminaro EP nariai pasisakys 13:00 prasidėsiančiame mitinge prie teismo, Lukiškių aikštėje, o vėliau stebės patį teisma. Mitingas rengiamas ne tik solidarumui su politiniais kaliniais, bet ir protestui prieš smarkiai keliamas šildymo, elektros, degalų ir maisto kainas. Mitingą rengia judėjimas TEISINGUMO AUŠRA.

(Pageidaujantieji tartis dėl interviu su EP nariais gali skambinti mob. 8 672 95 180 arba 8 699 04 021.)

TEISINGUMO AUŠROS Infocentras