Aurimas Guoga: Ką po balsavimo dėl narkotikų išdavė Morganos veidas

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-11-15 07:05:00, skaitė 637, komentavo 9

Aurimas Guoga: Ką po balsavimo dėl narkotikų išdavė Morganos veidas

Morganos veidas keitė spalvas: iš bordinės į tamsiai mėlyną, iš mėlynos į pilkai samaninę. Buvo matyti, kad jai tai gyvybės ir mirties klausimas, tarsi prasilošusiam žaidėjui statyti va bank. Po to pareiškė, kad dėl to, jog narkotikų nelegalizavo, svarstys trauktis iš valdančiosios koalicijos. Nėra jai tolesnio gyvenimo po tokio smūgio.

Man ši reakcija iškart priminė 2017 m. pavasarį, kai buvo tvirtinami A.Verygos teikti akloholio ribojimai. Tada taip pat gera Lietuvos dalis ėjo iš proto, vaitojo dėl prarastos laisvės, taikėsi skandintis, nes tie suvaržymai jiems atrodė bet kokio prasmingo gyvenimo pabaiga.

Žvelgdamas į tuometinę reakciją supratau, kad prieš fiziologinę priklausomybę išsivysto psichinė. Tada žmogui tik svarbu išgerti, visi kiti sumetimai nustoja galioti. 

Pailiustruosiu ištrauka iš talmudo. Buvo vienas padorus žmogus, kurio tėvas vis mieste prisigerdavo. Pareidamas namo kur nors patvory nugriūdavo, jį akmenimis apmėtydavo kiemo vaikai.

Kad išvengtų tokios gėdos, sūnus parūpino tėvui kiek tik nori išgėrimo ir prigrąsino kad daugiau nebegertų mieste. Taip ir buvo - tėvas kasdien prisigerdavo namuose ir į miestą nekišo nosies.

Vieną dieną sūnus netoli namų pamatė kitą girtuoklį susmukusį patvoryje, į kurį batų padus valėsi kiemo vaikai. Nutarė atsivesti tėvą kol šis dar blaivas ir parodyti kaip visa tai atrodo iš šalies. 

Puiku, tėvas atėjo kaip sūnus norėjo. Pažiūrėjo į susmukusį, dulkėse išvoliotą girtuoklį. Tačiau jam kilo tik vienas rūpestis. Jis priėjo prie girtuoklio ir ėmė teirautis kurioje tavernoje šis prisigėrė.

Taigi, alkoholis prieš sukeldamas fizinę priklausomybę suėda žmogaus orumą, šiam prieš alkoholio šlaką nublanksta visa kita. Alkas pirma suėda sielą, tik po to užvaldo ir kūną.

Dėl to žmones, kurie drąskosi dėl alkoholio ribojimų, pradėjau vadinti alkašais. Ilgainiui supratau, kad puikiausias būdas nuimti jų piktumą diskutuojant apie alkoholį - tai palinkėti iki soties išgerti.

Štai tokią reakciją ir stebėjome po balsavimo dėl narkotikų. Dėl to supratau, kad panelė Morgana yra narkūša. Manau ji ir šiandien vartoja narkotikus ir yra stipriai įklimpusi. O kadangi aršumo netrūko ir kitiems narkomanų partijos nariams, nenustebčiau ir dėl jų.