Lietuvos medikai meldžia šalies žmonės vakcinuotis nuo koronaviruso

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/lietu... 2021-11-11 18:38:00, skaitė 459, komentavo 12

Lietuvos medikai meldžia šalies žmonės vakcinuotis nuo koronaviruso

Nepriklausomas Žmonių partijos portalas informuoja, jog prieš Seimui balsuojant dėl prezidento veto, Santaros klinikų profesinės sąjungos pasisakė už tai, kad nesiskiepiję žmonės už testus mokėtų iš savo asmeninės kišenės.

„Mūsų nuomonė yra vieninga, tai yra praktiškai vienintelis likęs kelias, kuris priverstų žmones priimti teisingą sprendimą ir pasiskiepyti tiems, kurie to nepadarė. Antras dalykas – visi finansiniai dalykai. Pasiskiepyti yra nedideli kaštai, o valstybei pastoviai remti testavimą yra didžiulės išlaidos. Darbuotojai, dirbantys kontaktinį darbą, turėtų pasiskiepyti, nes nebėra jokių argumentų, dėl ko to nereikėtų daryti. Prisidengimas testavimu yra kvailas dalykas“, – Santaros klinikų jungtinių profesinių sąjungų vardu sakė vienos iš ligoninėje veikiančių profesinių sąjungų vadovas Vaidas Dirsė, skelbiama publikacijoje „Medikai pavargę ir liūdni: prie tų griežtų priemonių pridėtų dar vieną“.

A. Dirsė neabejoja, kad tik vakcinavimasis gali apsaugoti nuo sunkios Covid-19 ligos eigos ir nuo mirties.

„Iškyla vienintelis klausimas: kodėl grupė žmonių atsisako vakcinuotis? Tiek medikai, tiek mokslininkai yra pateikę visus argumentus, kad tai yra būtina, saugu, ir aš nebematau argumentų iš tos grupės žmonių, kodėl jie atsisako?“, - nerimu dalinasi medikų atstovas.

Pasak vyriškio, „žmonės, kurie dirba kontaktinį darbą, ir teigiantys, kad jie nenori skiepytis, kai paklausi jų argumentų, tai jų nebūna“.

„Aš nežinau, ar už tokius dalykus vertėtų mokėti mokesčių mokėtojams, kai nėra argumentų, bet vis tiek nenori skiepytis“, – mąsto V. Dirsė.

Specialistas rekomendavo visiems žmonėms vakcinuotis, o taip pat nedvejoti ir tiems, kuriems jau atėjo laikas trečiai dozei vaisto.

Nors viešojoje erdvėje yra pasirodę informacijos, kad daugėja vaistų koronavirusui gydyti, tačiau, pasak V. Dirsės, jie niekada nepakeis vakcinų.

„Aš pats pasiskiepijau, ir antikūnų kiekis labai stipriai atsistatė, ir jaučiausi gerai. Rekomenduočiau nebelaukti ir nebesvarstyti. Yra tokia galimybė ir pirmyn“, - informavo V. Dirsė.