Rusijos "Komsomolskaja pravda": Minskas virto arabų tranzito taboru ir žaidžia su Europa nervų ping-pongą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2021-11-10 10:44:00, skaitė 553, komentavo 19

Rusijos

"Komsomolskaja pravda" rašo, kad "baltarusiai taip pat nenori pas save laikyti minią arabų - tai pavojinga". Žemiau pateikiu Vladimir Vorsobin straipsnio vertimą.

Minske vyksta kažkas siurrealistinio. Įsivaizduokite ramų, sovietinio stiliaus miestą su plačiais prospektais, kuriame gyvena (taip jau atsitiko) rusai ir baltarusiai. Dabar jis pilnas arabų.

Jie aplink jus. Jie vaikšto alėjomis su ryšuliais ir lagaminais. Nuo kuprinių kabo guminiai batai, dabar madinga pasienio šturmo avalynė. Keliaudami jie gieda maldas, žiūrėdami į savo išmaniuosius telefonus (matyt, tai ir yra musulmonų internetas). Jie užima prekybos centrus (Minsko gyventojai jau bijo eiti į prekybos centrą "Galeria", kurį irakiečiai pasirinko savo "Bagdadu"). Moterys laiko savo vaikus prie krūtinės, sėdi ant ryšulių. Vyrai būriuojasi, būreliai sudaro nedidelę minią, ir Minskas atsargiai, mandagiai, baltarusių maniera, apeina šias svetimas salas. Ar su išsigąsčiu, ar tai pasibjaurėjęs, ar tai su užuojauta.

https://youtu.be/k3d4iKTGGxY

- Tai beprotnamis! - jaudinasi mano pažįstamas iš Minsko. - Arabai yra kiekviename žingsnyje - žmonės ištikti šoko. Ir žinai, kas baisu, Volodia, kad matai, jog pas atvykėlius baigiasi pinigai. Iš pradžių jie gyveno viešbučiuose, butuose, tačiau dabar daugelis jų atsidūrė ant skurdo ribos, išgyvena iš greito maisto, klajoja po miestą...

Niekas tiksliai nežino, kiek jų yra (beveik visi statistiniai duomenys, įskaitant mirčių nuo kovido atvejus, yra įslaptinti), tačiau vien viename iš miesto miegamųjų rajonų pastebėta iki 500 pabėgėlių, o Minsko gyventojai teigia, kad mieste jų yra mažiausiai dešimt tūkstančių.

Tačiau Baltarusija greitai priprato prie stebuklų. Ir nuolankiai toleruoja. Čia visiems aišku: Vakarai ir Minskas rado vienas kito skaudamas vietas ir ėmė jas trypti. Europos Sąjunga taiko sankcijas, o mainais priima migrantus!

image.png

Likus mėnesiui iki didžiojo kurdų antpuolio prieš Lenkiją, jau ir taip beprotiška istorija tampa gana groteskiška. Nujausdami, kad reikalai klostosi blogai, lenkai ir lietuviai prie sienų įvedė kariuomenę. Prasideda tylusis karas. Arabai eina į miškus, pelkes, karpo vielą, bet nesėkmingai - europiečiai sugauna įsibrovėlius ir išstumia juos atgal į Baltarusiją.

Šis ping-pongas jau įsibėgėjo. Nepatenkinti irakiečiai ir sirai kaip kiškiai bėga palei sieną.

Kai kurie sako, kad Lukašenka tai suorganizavo. Ne, gyvenimas privertė žmones pulti į neviltį ir veržtis pas lenkus.

Nors Baltarusijos saugumo tarnybos, atrodo, yra pasirengusios padėti arabams pralaužti kordonus ir pagaliau atsikratyti tų Rytų klientų. Galų gale, jų negalima grąžinti ir į "turistų" perpildytą Minską. Priešingu atveju galingas ginklas prieš Europą gali smogti pačiai Baltarusijai.

Dabar arabai jau pjauna spygliuotą vielą pasienyje specialiomis žirklėmis. Kyla klausimas, iš kur atsirado vielos kirpimo žirklės? Atsakymas yra toks pat kaip ir dėl pelkių batų. Žmonės ruošėsi.

Tačiau lenkai taip pat pasiryžę neįsileisti nė vieno.

Varšuva ir Vilnius kaltina Minską įtampos eskalavimu, Lukašenka skundžiasi Rusijos generaliniam prokurorui Krasnovui, kad agresyvioji NATO traukia tankus, ir garsiai grasina, kad "imsis priemonių".

https://www.kp.ru/daily/28354/4501450/