Biudžeto pinigais išlaikoma M. Garbačiauskaitė-Budrienė negali paviešinti geriausio LRT laiko

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/biudz... 2021-11-10 09:18:00, skaitė 249, komentavo 0

Biudžeto pinigais išlaikoma M. Garbačiauskaitė-Budrienė negali paviešinti geriausio LRT laiko

M. Garbačiauskaitė-Budrienė. Nuotr. facebook.com

Spalio 26 d. Referendumo iniciatyvinė grupė kreipėsi į VRK dėl pasirašymo elektroniniu būdu už privalomo referendumo paskelbimą dėl referendumo kartelės sumažinimo iki 100000 piliečių parašų.

Pareikalauta ir pasirašiusiųjų elektroninių būdu skaičių skelbti ne kartą per savaitę (pirmadieniais tarp 9-10 val.), bet on-line (esamuoju metu). Kad pasirašęs žmogus iškart matytų jo pasirašymo rezultatą.

Tačiau šį pirmadienį, lapkričio 8 d., iki vėlaus vakaro buvo skelbiami tik lapkričio 1 d. duomenys. Pareikalauta VRK paaiškinimo dėl šio slapukavimo.

Lapkričio 8 d. referendumo iniciatyvinė grupė gavo valstybinio transliuotojo (LRT) atsakymą, kuriuo atsisakyta pateikti informaciją apie patį žiūrimiausią LRT televizijos laiką ir labiausiai klausomą LRT radijo laiką.

Paaiškėjo, kad mokesčių mokėtojų išlaikomas Monikos Garbačiauskaitės vadovaujamas LRT slepia šią informaciją nuo visuomenės – pagal LRT ir UAB „TNS LT“ Paslaugų teikimo sutartį ir UAB „TNS LT“ 2021-11-04 raštą „Dėl prašomų duomenų atskleidimo“ mūsų prašomi duomenys, kuriuos LRT gauna pagal minėtą sutartį, laikomi konfidencialia informacija, kuri negali būti atskleista jokiai trečiajai šaliai.

Tad LRT nusprendė neteikti informacijos mokesčių mokėtojams, kaip LRT manipuliuoja jų sąmone.

Referendumo iniciatyvinė grupė dėl šios informacijos išreikalavimo kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, nagrinėjantį ginčus dėl LRT eterio suteikimo Referendumo iniciatyvinei grupei.

„O Tu, mokesčių mokėtojau, ar jau pasirašei už šią referendumo iniciatyvą!? Ar vis dar tiki LRT Tau skelbiama informacija?“, - tokius klausimus iškėlė Referendumo iniciatyvinė grupė.