B. Geitsas pasiryžęs išnaikinti gripą ir peršalimo ligas, o vakciną paversti mažyčiu pleistru

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/bgeit... 2021-11-06 01:48:00, skaitė 410, komentavo 10

B. Geitsas pasiryžęs išnaikinti gripą ir peršalimo ligas, o vakciną paversti mažyčiu pleistru

B. Geitsas.

Verslininkas Bilas Geitsas (Bill Gates), per „Policy Exchange“ pokalbį su Jungtinės Karalystės Sveikatos specialiojo komiteto pirmininku Jeremy Huntu, perspėjo, kad vyriausybės turi pasirengti būsimoms pandemijoms ir raupų teroro išpuoliams, investuodamos milijardus į mokslinius tyrimus ir plėtrą.

Jis paragino sukurti naują milijardus dolerių kainuosiančią Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pandemijų darbo grupę.

Pasak jo, nors tyrimai ir brangūs, jie taip pat gali padėti sukurti kitas naujoves, pavyzdžiui, padėsiančias išnaikinti gripą ir peršalimo ligas.

B. Geitsas atskleidė, kad „mikrobų žaidimai“ galėtų apimti pasirengimą bioterorizmo aktams, pavyzdžiui, raupų atakoms oro uostuose.

„Tarkim, kas būtų, jei bioteroristas į 10 oro uostų atvežtų raupų užkrato? Žinote, kaip į tai reaguotų pasaulis? Egzistuoja natūraliai sukeltos epidemijos ir bioterorizmo sukeltos epidemijos, kurios gali būti gerokai blogesnės už tai, ką patiriame šiandien“, - papasakojo verslininkas.

Pasak vyriškio, reikia didinti finansavimą pandemijų prevencijai ir įdiegti „nepaprastai naudingų“ medicinos naujovių.

„Geras dalykas yra tai, kad daug mokslinių tyrimų ir plėtros darbų, kuriuos turime atlikti, kad pasiruoštume kitai pandemijai, yra tokie dalykai, kaip pigios vakcinos, didelės gamyklos, gripo išnaikinimas, peršalimo ligų išnaikinimas, vakcinos pavertimas mažyčiu pleistru, kurį galima užsiklijuoti ant rankos, taigi, dalykai, kurie bus nepaprastai naudingi net ir tais metais, kai pandemijų nebus“, - nurodė vienas turtingiausių pasaulio verslininkų.

Šaltinis: theguardian.com