A. Gedvilas: Panašu, kad seimo pirmininkė praleido progą patylėti ir nesinaudoti svetima nelaime ciniškai skiepų propagandai!

Autorius: A. Gedvilas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-10-31 14:26:00, skaitė 710, komentavo 8

A. Gedvilas: Panašu, kad seimo pirmininkė praleido progą patylėti ir nesinaudoti svetima nelaime ciniškai skiepų propagandai!

Skeipofilai, arba kitaip – skiepų propaguotojai, bando paversti Kaune mirusios gimdyvės atminimą sakraline auka ir išnaudoti šią tragediją priverstinio skiepijimo pateisinimui ir reklamai. Tam jie imasi net šlykštaus melo ir manipuliavimo faktais, arba, kalbant šiuolaikine kalba, skleidžia melagienas (fake news).

Kyla labai daug klausimų dėl tikrosios kaunietės mirties priežasties. Iš viešoje erdvėje randamos gydytojų ir giminaičių informacijos, kurią atkakliai ignoruoja žiniasklaidos priemonės ir politikai, galima daryti bent kelias išvadas:

1. Plaučių tromboembolija, nuo kurios mirė jauna moteris, galėjo būti ne COVID-19 pasekmė, o nėštumo metu kylančios komplikacijos.

2. Nepaisant moters nusiskundimų, gydytojai neskyrė jai pakankamai dėmesio iki to momento, kol padėti jai buvo jau vėlu.

3. Informacija, kuria ji dalinosi savo facebook puslapyje, nieko nepasako nei apie ją, nei apie jos sveikatos būklę ir tai tikrai nėra pagrindas ją teisti arba smerkti.

Manau, kad politikai, medikai, visokio plauko ekspertai, kurie puolė ne tik patys daryti sau reklamą iš šios nelaimės, bet kartu ir bandyti reklamuoti skiepus, elgiasi mažų mažiausiai neatsakingai, o pasakius dar griežčiau – ciniškai ir veidmainiškai. 

Didžiausia Lietuvos problema – ne skiepytis nenorintys asmenys, o netinkama pandemijos valdymo politika. Visiems yra gerai žinoma, kad Lietuva lyderiauja pagal perteklinių mirčių skaičių pasaulyje.

Mūsų šalies gydymo įstaigos yra orientuotos vien į COVID-19 sergančius pacientus, tačiau tuo pačiu metu koronaviruso gydymui skirtų lovų užimtumas sudaro tik apie 74 procentus. Lietuvoje nebeliko kitų ligų, išskyrus COVID. Būtent tai yra didžiausia mūsų šalies problema, o ne žmonės, kurie savo feisbuko paskyrose dalinasi įvairia informacija. Ir tol, kol mūsų šalies lyderiai nesupras šito, nugalėti viruso mums nepavyks.

P.S. Įdomu, ar dabar, kai žinome tiesą, sugebės Seimo Pirmininkė Tautos atsiprašyti viešai ?