Viešas mamų ir tėčių laiškas prezidentui Gitanui Nausėdai: „Nepritariame partnerystės įstatymui“

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/tseima/straip... 2021-10-29 14:19:00, skaitė 415, komentavo 3

Viešas mamų ir tėčių laiškas prezidentui Gitanui Nausėdai: „Nepritariame partnerystės įstatymui“

Jūsų dėmesiui pateikiame Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos išplatintą viešą laišką Prezidentui: Nepritariame Partnerystės įstatymui:

Gražu žiūrėti į mamą, kuri mūru stoja už savo vaiką, jo laimę ir gerovę. Tokia drąsi, tvirta ir be galo savo vaiką mylinti yra mama Rasa Račienė, bandanti sutelkti visuomenę ir politikus bei atkreipti Prezidento dėmesį į jos vaikui aktualų lyčiai neutralios partnerystės įstatymą. Ačiū jai už parodytą pavyzdį, kaip mums visiems reikia kovoti už savo vaikus. Ne tik sulaukusius pilnametystės, bet ir pačius mažiausius.

Lyčiai neutralios partnerystės įstatymas išplėstų Lietuvoje galiojančią teisinę šeimos sampratą taip, kad ji apimtų ir tos pačios lyties poras. Tai aktualu visiems tėvams.

Visiems Lietuvos tėčiams ir mamoms yra labai svarbu, ką valstybė laiko šeima – visuomenės ir valstybės pagrindu, t. y. siekiamybe, kurią valstybė skatina ir stiprina savo šeimos politika. 

Mums svarbu, kad mes, tėvai, išsaugotume konstitucinę teisę auklėti vaikus pagal savo įsitikinimus ir mokykloje mūsų vaikams nebūtų diegiama mums svetima pasaulėžiūra. Svarbu, kad mes, tėvai, besilaikantys prigimtinės šeimos sampratos, nebūtume visuomenėje pristatomi kaip „atsilikę“ ir supriešinami su savo vaikais.

Mums svarbu, kokioje moralinėje aplinkoje augs mūsų vaikai. Nuo to priklausys ne tik jų ar jų draugų likimai, bet ir Lietuvos ateitis.

Ne mažiau svarbu, kad vaikų teisė ir interesas augti su mama ir tėčiu nebūtų paminti.

Vaikas turi prigimtinį poreikį augti savo tėčio ir mamos šeimoje – kartu su tais žmonėmis, kurie yra atsakingi už jo atėjimą į pasaulį. Iš Konstitucijos 38 straipsnyje numatytų pagrindų (santuoka, tėvystė, motinystė ir vaikystė) kylanti šeima yra nepakeičiama, vienintelė tikra, prigimtinė šeima. Ši samprata apima ir vaikų neturinčius sutuoktinius, vienišus tėvus, senelius su anūkais, brolius ir seseris. Visos kitos
bendro gyvenimo formos yra galimos bei vertos atitinkamos teisinės apsaugos, bet ne šeimos statusą suteikiančios partnerystės.

Tai nėra pasisakymas prieš homoseksualius asmenis. Visi vaikai (ir kai kurie suaugusieji) turi būti mokomi priimti ir gerbti žmones nepriklausomai nuo jų seksualinės orientacijos. Tačiau prieš visuomenės ir daugumos tėvų valią priimtu partnerystės įstatymu to nebus pasiekta, veikiau priešingai.

Mes taip pat patiriame žeminimą ir patyčias, kai dėl su LGBT ideologija nesutampančios pozicijos esame pravardžiuojami atsilikėliais, homofobais, smurtautojais ir t. t. Tai vyksta ne tik privačiai, bet ir itin plačiai socialiniuose tinkluose bei didžiosiose medijose.

Visi tėvai turi teisę būti išklausyti lygiomis galimybėmis. Neturime su Prezidentu asmeninio ryšio kaip jo dukterį gydžiusi R. Račienė, tačiau tikimės, kad ir mūsų atstovai bus įtraukti į diskusijas kaip lygiaverčiai dialogo dalyviai.

Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos pirmininkė Violeta Vasiliauskienė
Mama Violeta ir tėtis Martynas Vasiliauskai (3 vaikai)
Mama Eglė ir tėtis Romualdas Šiliūnai (8 vaikai, iš jų 4 nepilnamečiai)
Mama Ramunė ir tėtis Mindaugas Lapukai (5 vaikai)
Mama Virginija ir tėtis Kęstutis Krasauskai (6 vaikai, iš jų 1 su negalia)
Mama Salomėja ir tėtis Huana Fernandez Montojo (3 vaikai)
Mama Vita ir tėtis Erlendas Bartuliai (4 vaikai)
Mama Ingrida Vuosaitytė ir tėtis Valdemaras Jazgevičius (5 vaikai)
Mama Dovilė Čepaitienė (2 vaikai)
Mama Birutė ir tėtis Mečislovas Obeleniai (4 vaikai)
Mama Lina ir tėtis Vaidas Urbaičiai (3 vaikai)
Mama Laima ir tėtis Gintaris Klikūnai (2 vaikai)
Mama Žydrūnė ir tėtis Gediminas Marčiulioniai (2 vaikai)
Mama Milda ir tėtis Dalius Mackelos (3 vaikai)
Mama Indrė ir tėtis Ramūnas Aušrotai (3 vaikai)
Mama Rūta ir tėtis Šalaševičiai (5 vaikai)
Mama Simona Misevičiene (1 vaikas)
Mama Jurgita ir tėtis Julius Urbanavičiai (2 vaikai)
Mama Edita ir tėtis Darius Markūnai (3 vaikai)
Mama Diana Karvelienė (2 vaikai)
Mama Virginija ir tėtis Julius Pankai (3 vaikai)
Mama Rūta ir tėtis Tomas Šalkauskai (5 vaikai)
Mama Svajūnė ir tėtis Jaunutis Juškiai (2 vaikai)