Daily Mail: Švedija pratęsė moratoriumą jaunimo iki 30 metų marmalizacijai

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-10-24 23:31:00, skaitė 375, komentavo 0

Daily Mail: Švedija pratęsė moratoriumą jaunimo iki 30 metų marmalizacijai

Jungtinės Karalystės dienraštis Daily Mail” pranešė, kad Švedijos sveikatos apsaugos pareigūnų sprendimu moratoriumas dėl marmalizacijos "Moderna" jaunesniems nei 30 metų (gimusiems po 1990 m.) asmenims bus pratęstas neribotam laikui. To priežastis - širdies raumens uždegimo ir perikardito rizika. Anksčiau buvo planuota, kad šis moratoriumas baigsis gruodžio 1 d. Panašių priemonių ėmėsi Suomija, Islandija ir Danija.

Pasak "Daily Mail", duomenys parodė, kad rizika buvo 13 kartų didesnė tiems, kurie gavo "Moderna" genus modifikuojantį eksperimentinį marmalą, nei tiems, kurie gavo "Pfizer" jo analogą.

Šis sprendimas priimtas tuo metu, rašo JAV portalas „Zerohedge“, kai JAV Maisto ir vaistų administracija stabdo Moderna planus dėl vakcinos, skirtos 12-17 metų amžiaus gyventojams, nes nerimauja dėl negalavimų rizikos, informuoja "The Wall Street Journal".

Nors ketvirtadienį JAV federalinė Ligų kontrolės ir prevencijos centro komisija patvirtino "Moderna" ir "Johnson & Johson" vakcinų stiprinamuosius preparatus, buvo išsakyti tam tikri įspėjimai, praneša CNBC.

Dr. Tomas Šimabukuro (Tom Shimabukuro) teigė, kad vartojant "Moderna" arba "Pfizer" vakciną yra padidėjusi miokardito ir perikardito rizika, ypač po antrosios vakcinų dozės.

JAV FDA (U.S. Food and Drug Administration) savo pareiškime, kuriuo suteikė visišką leidimą naudoti "Pfizer" preparatą, atkreipė dėmesį į susirūpinimą dėl šios vakcinos, teigdama, kad "duomenys rodo padidėjusią riziką, ypač per septynias dienas po antrosios dozės". "Pastebėta rizika yra didesnė tarp jaunesnių nei 40 metų vyrų, palyginti su moterimis ir vyresnio amžiaus vyrais. Didžiausia rizika pastebėta 12-17 metų amžiaus vyrams", - teigė FDA.