Penkios ES šalys savo ketinimais pažemino NATO autoritetą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/penki... 2021-10-22 18:37:00, skaitė 407, komentavo 3

Penkios ES šalys savo ketinimais pažemino NATO autoritetą

Lietuvos ir NATO vienybė ir ištikimybė amžinos.

Vokietija ir dar 4 šalys siūlo pasinaudoti ES straipsniu, kuris dar niekada nebuvo aktyvuotas

Agentūra DPA skelbia, kad Vokietija kartu su kitomis keturiomis valstybėmis narėmis ėmėsi iniciatyvos sukurti Europos Sąjungos greitojo reagavimo pajėgas.

Iniciatyvoje, kurioje, be Vokietijos, dalyvauja Suomija, Nyderlandai, Portugalija ir Slovėnija, numatoma jau esamas ES kovines grupes paversti veiksmingomis pajėgomis, galinčiomis greitai reaguoti į krizes.

Penkių šalių parengtame dokumente teigiama, esą neseni įvykiai Afganistane dar kartą parodė, kad ES turi būti pasirengusi veikti tvirtai ir greitai.

Atskleidžiama, kad siekdamos didesnio lankstumo, penkios valstybės siūlo pasinaudoti ES sutarties 44 straipsniu, kuris dar niekada nebuvo aktyvuotas

Į naująjį formatą turėtų būti įtraukti kosmoso ir kibernetiniai pajėgumai, taip pat specialiosios pajėgos ir oro transportas. Sausumos pajėgos turėtų būti brigados dydžio, apie 5 000 karių.

Lietuvos teritorijos administratoriai šios informacijos kol kas nekomentuoja, jie beveik kiekvieną dieną kartoja, kad NATO yra vienintelė ir nepakeičiama, todėl transatlantinę vienybę reikia stiprinti, siekti, kad tiek Lietuvoje, tiek ir visoje Europoje būtų kuo daugiau Amerikos. Tik tokių atveju mes atsilaikysime prieš visas grėsmes ateinančias iš agresyviųjų Rytų.