Lenkija naudos vaistus sunkia COVID-19 forma sergantiems pacientams gydyti

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2021-10-15 23:32:00, skaitė 642, komentavo 6

Lenkija naudos vaistus sunkia COVID-19 forma sergantiems pacientams gydyti

Lenkijos radijas spalio 14 d. pranešė, kad Lenkijos sveikatos apsaugos ministerija derasi su penkiais gamintojais dėl COVID-19 vaistų tiekimo.

Šie vaistai Lenkijoje bus naudojami pacientams, sergantiems sunkia COVID-19 forma. Lenkijos Respublikos sveikatos apsaugos viceministras Maciejus Milkowskis sakė, kad COVID-19 sergantiems pacientams gydyti galima naudoti du vaistus: deksametazoną ir enoksapariną. Jis patikslino, kad Sveikatos technologijų ir tarifų vertinimo agentūra pakeitė rekomendaciją dėl gydymo COVID-19: "Remdesiviras yra vienas iš antros eilės vaistų, kuriuos galima naudoti".

Maciej Milkowski pridūrė, kad Sveikatos apsaugos ministerija derasi dėl tiekimo su dar penkiais gamintojais, kurių vaistų tinkamumas naudoti šiuo metu vertinamas.

Reikia atkreipti dėmesį į tai, kad Lietuva negydo sergančių COVID-19, žiūr. A.Dulkio propagandono M.Striogos interviu Op.TV, juos žudo intūbacijos ir anestezės metodais, o Lenkija – gydo kovidinius ligonius. To rezultatas – Lietuvą pirmauja ES pagal mirčių nuo COVID-19 skaičių. Lenkijoje tokių mirčių kelios dešimtys kartų mažiau. Nėra abejonės, kad Lietuvos Konstituciją ir Žmogaus teises pažeidžiantis, „Galimybių pasas“ prisidėjo prie COVID-19 infekcijos platinimo.

https://www.youtube.com/watch?v=EKRRD6Gd8NI

Remdesivir – nukleozidinių preparatų klasės priešvirusinis preparatas, fermento atvirkštinės transkriptazės inhibitorius. JAV leistas naudoti nuo 2020 metų gegužės 1 d.